Zo werkt Maatschappelijk Werk

25 aug Zo werkt Maatschappelijk Werk

Vragen en problemen, groot of klein, horen bij het leven. Meestal komt u daar zelf, op eigen kracht of met steun van uw directe omgeving, wel uit. Maar als dat niet lukt of u wilt het bespreken met een deskundige buitenstaander, dan kunt u terecht bij het Maatschappelijk Werk.

Werkwijze
De maatschappelijk werker bespreekt allereerst met u wat de hulpvraag is en hoe u het best geholpen kunt worden. Soms kan het wenselijk zijn daarbij ook anderen te betrekken, bijvoorbeeld gezins- of familieleden. Deze gesprekken vinden plaats op het kantoor in Westervoort, Duiven, Zevenaar of zo nodig bij u thuis. In overleg met u maken we vervolgafspraken.

U kunt met veel verschillende vragen en problemen bij het Maatschappelijk Werk terecht. Denk hierbij aan vragen over relaties, echtscheiding, opvoeding, financiën en administratie, werk, huiselijk geweld, rouw en verlies.

Groepen
Naast individuele gesprekken biedt het Maatschappelijk Werk regelmatig een aanbod in groepsverband. Zo bieden wij in het najaar sociale vaardigheidstraining voor kinderen, groep 5-6 en 7-8. Ook geven we in het najaar weer een assertiviteitstraining voor volwassenen. Indien de behoefte er is wordt er een groep gevormd, gericht op hoe verder na verlies van een dierbare.

Scholen
Op de basisscholen in Duiven, Zevenaar, Westervoort wordt er ook schoolgericht maatschappelijk werk aangeboden. Via de IB-er of de leerkracht kunt u contact opnemen.

Kosteloos
Voor inwoners van de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar zijn er geen kosten verbonden aan de hulp van het Maatschappelijk Werk. Ook een verwijzing is niet nodig. U mag zelf rechtstreeks contact opnemen. U kunt dan uw gegevens achterlaten en u wordt vervolgens teruggebeld door een maatschappelijk werker om een eerste afspraak te maken.

Aanmelden
U kunt contact opnemen met het Maatschappelijk Werk in uw gemeente via de Klantenservice van Santé Partners: telefoonnummer 0900-8433.