Word jij vrijwilliger bij de Voorleestrein of Sterk door Taal?

21 feb Word jij vrijwilliger bij de Voorleestrein of Sterk door Taal?

De Voorleestrein

Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt. Je doet dit 1 keer per week op een vast moment. De ouders hebben zich vrijwilliger gemeld en zijn gemotiveerd. Ze hebben echter zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in hun taalontwikkeling.

We zoeken ook coördinators die een aantal gezinnen begeleiden. Je verzorgt de intake, tussenevaluaties en eindevaluaties bij de voorleesgezinnen.

Heb jij affiniteit met kinderen in de leeftijd van 2 tot 9 jaar en zie jij het als een uitdaging om de taalontwikkeling van het kind en de ouders te stimuleren?

Sterk door Taal
Ook hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Dit project is voor ouders van kinderen in de basisschool leeftijd die een taalachterstand hebben.  Je geeft de ouders op betreffende basisscholen uitleg over schoolinformatie of thema’s als sinterklaas, kerst e.d.

Lijkt het je leuk om ouders te ondersteunen en heb jij daar 1 keer per week, zo’n 1,5 uur, tijd voor?

Ben je geïnteresseerd in een van deze projecten, neem dan contact op met Chantal Balke,  coördinator van het Taalhuis, bereikbaar via de mail c.balke@santepartners.nl.