Wilt u leren fietsen?

24 mei Wilt u leren fietsen?

Samen leren fietsen is gezellig, gezond en ontspannend!
Hoewel…. Het vraagt wel inspanning en durf om de vaardigheid onder de knie te krijgen zodat je uiteindelijk veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Mikado organiseert elke donderdag fietslessen in samenwerking met Low Budget Bikes, het Candea College en Vluchtelingenwerk.

Dat leren fietsen best lastig is, ervaren ook de eerste vrouwen die zijn begonnen met de fietslessen achter het Candea college. Iedere week komen ze lopend naar de Saturnus om een uur lang te oefenen. De angst om te vallen is groot, dus steeds gaan de voeten weer aan de grond. Ook het rijden aan de rechterkant van de weg en letten op het andere verkeer zijn vaardigheden die je tegelijkertijd moet uitoefenen. Toch komen de vrouwen iedere week weer vol enthousiasme oefenen, terwijl een fiets al in de schuur op ze staat te wachten. Als ze eenmaal kunnen fietsen worden de afstanden ineens vele malen groter. Een boodschap doen, kinderen halen en brengen, een gezellig fietstochtje maken met vriendinnen of zelfstandig naar je werk of vrijwilligerswerk gaan. Met dit uitzicht oefenen de dames flink door. Eerst op de parkeerplaats, dan in het Horsterpark en uiteindelijk, net als iedereen, op de weg!

Wilt u ook leren fietsen?
Aanmelden kan via het Dienstencentrum. De lessen worden gegeven op donderdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur achter het Candea College, Saturnus 1. Voor de theorielessen hebben we een leslokaal tot onze beschikking gekregen. De kosten zijn € 5,- voor 5 lessen.
Er kunnen slechts een paar mensen tegelijkertijd les krijgen, daarom is er momenteel sprake van een korte wachtlijst.

Of wilt u helpen?
We zoeken meer helpende handen bij de lessen, zodat er meer cursisten kunnen starten! En mocht u nog een ongebruikte 24 of 26 inch fiets (of grote meisjesfiets) in de schuur hebben staan, dan is deze van harte welkom!
Info: Gea Mulder, g.mulder@mikado-welzijn.nl  of telefoon 06-19933716.