Wij zijn er voor ú, juist nu!

23 apr Wij zijn er voor ú, juist nu!

Door de COVID-19 pandemie zijn we allemaal genoodzaakt ons leven anders in te richten. Veel mensen denken na over de toekomst. Hoe ziet de wereld er straks uit als 1,5 meter afstand houden het nieuwe normaal wordt?
Ook bij Mikado wordt hier hard over nagedacht. Voor nu maken we gebruik van verschillende middelen om u te blijven ondersteunen. Blijf niet alleen zitten met uw zorgen, maar neem contact met ons op!

Een luisterend oor voor iedereen

Sociaal contact is een van de belangrijkste voorwaarden om je gelukkig te voelen. Dat geldt voor ouderen, maar net zo goed voor kinderen en volwassenen. Daar weten wij bij Mikado alles van! Daarom hebben wij allerlei manieren gevonden om toch een luisterend oor te kunnen blijven bieden aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Hoe we dat doen, vertellen wij u graag.

Hoe houden wij contact met ouderen

De ouderen in onze dorpen hebben het moeilijk. Nu velen geen bezoek meer kunnen ontvangen en een groot deel van hun sociale activiteiten zijn stilgevallen, voelen zij zich vaak eenzaam. Ze maken zich zorgen om de kinderen, durven geen boodschappen te doen en krijgen minder zorg aan huis.
Het contact met ouderen wordt ook bemoeilijkt door onze digitale maatschappij. Veel ouderen hebben geen internet en weten niet hoe zij kunnen beeldbellen.
Wij roepen al deze mensen op niet alleen met hun zorgen te blijven zitten en ons te bellen. Wij luisteren graag naar u en denken mee om uw situatie wat aangenamer te maken. U hoeft zich niet te schamen: alle mensen om u heen, jong én oud, hebben nu behoefte aan een steuntje in de rug. Wilt u gewoon een praatje maken, dan mag dat ook. Voel u niet bezwaard en wacht niet te lang.

Activiteiten via beeldbellen

Zoals u weet bieden wij ondersteuning aan een brede groep van mensen. Omdat persoonlijk contact niet mogelijk is, zijn wij overgestapt naar beeldbellen. Dankzij Facetime, Skype en bijvoorbeeld Facebook kunnen we alsnog vele projecten blijven ondersteunen. U kunt zich dus nog steeds aanmelden voor de volgende projecten:

  • het Taalhuis
  • huiswerkbegeleiding
  • ondersteuning maatschappelijk werk
  • activerend huisbezoek
  • mantelzorg
  • jongerencoaching
  • try-out (jongerenproject).

 

Persoonlijk contact op 1,5 meter afstand

We ontmoeten nog steeds mensen face-to-face. Alhoewel wij natuurlijk voor uw en onze gezondheid op veilige afstand blijven, merken wij dat het soms echt hard nodig is om toch met elkaar af te spreken. Bijvoorbeeld voor een wandeling en een goed gesprek. Maar het kan ook een praatje op het bankje in het park zijn. Samen een ommetje maken kan ervoor zorgen dat u er weer even tegenaan kunt.

Gemeente Duiven vraagt inwoners om blijvende herinnering

De moeilijke tijd die wij nu allemaal met elkaar meemaken zal in ons geheugen gegrift blijven staan. Maar er gebeuren ook heel veel mooie dingen. We zien bijvoorbeeld dat er massaal hulp wordt aangeboden aan onze kwetsbare dorpsgenoten. Er ontstaan ook spontaan prachtige initiatieven waarmee veel mensen blij gemaakt worden. Daarvoor wordt momenteel een idee uitgewerkt, waarbij al die saamhorigheid voor de eeuwigheid wordt vastgelegd. Wij vertellen u hier graag volgende week meer over.

Altijd antwoord

Wij zijn zoals u van ons gewend bent dagelijks tussen 08.30 uur en 12.30 uur bereikbaar via ons gewone telefoonnummer : 0316 -250700. Voor een praatje, een vraag of voor hulp. Omdat wij nauw samenwerken met vele hulporganisaties, kunnen wij u voor specifieke onderwerpen ook doorverwijzen, zodat uw vraag op de juiste plek terecht komt.
Belt u ons gerust, gewoon doen!