Vrijwilligster Rana aan het woord

10 jun Vrijwilligster Rana aan het woord

Hallo, Ik ben Rana Alyaseen en werk als vrijwilligster bij Mikado/Santé Partners.
Zes jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen en direct gestart met het inburgeringsprogramma. Het leren van de Nederlands taal was mijn hoogste prioriteit. Door deel te nemen aan activiteiten heb ik mijn Nederlandse taal verder ontwikkeld, fietsen geleerd en nog veel meer. Mijn opgebouwde ervaringen wilde ik graag met nieuwkomers delen. Daarom heb ik als vrijwilligster bijvoorbeeld workshops gegeven op basisscholen over de reis van vluchtelingen en als taalondersteuner nieuwkomers geholpen.
Op dit moment begeleid ik ieder woensdag de groep Musharake. In deze groep kunnen deelnemers vragen stellen over de Nederlandse samenleving, inburgering, gezondheid etc. in hun eigen taal.  Daarnaast bespreken we elke week een thema.
Voor de toekomst hoop ik werk te vinden in De Liemers. Heeft u een mogelijkheid voor mij, dan hoor ik dat heel graag via J.hasan@santepartners.nl.