Vrijwilligers gezocht voor de Thuisadministratie en het Financieel Trefpunt Duiven Westervoort

13 dec Vrijwilligers gezocht voor de Thuisadministratie en het Financieel Trefpunt Duiven Westervoort

Lijkt het jou leuk om inwoners te ondersteunen bij een hulpvraag op het gebied van financiën en administratie? Ben jij goed in het creëren van overzicht? Kun jij op je handen zitten en een ander helpen het zelf te doen? Ben jij een teamspeler? Houd jij van een uitdaging en ben je leergierig? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Voor onze projecten Thuisadministratie en Financieel Trefpunt Duiven Westervoort zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Ervaring is een pré maar zeker niet vereist.

In februari 2019 start er bij voldoende interesse een nieuwe cursus voor vrijwilligers die zich willen inzetten voor deze projecten. De cursus duurt 6x 2 uur. Na het volgen van deze cursus kun je, in overleg, op beide projecten ingezet worden.

Thuisadministratie

De Thuisadministratie is er voor inwoners van Duiven en Westervoort die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben bij het regelen van hun (financiële) administratie en het invullen van formulieren. Zij kunnen hiervoor geen beroep doen op een sociaal netwerk van vrienden, familie of buren. Zij ontvangen dan individuele ondersteuning van jou als getrainde vrijwilliger met als doel het vergroten van de zelfredzaamheid.

De Thuisadministratie is een samenwerking tussen Mikado en de STMR.

 

Financieel Trefpunt Duiven Westervoort

Het Financieel Trefpunt Duiven Westervoort is een gratis inloopspreekuur voor de inwoners van Duiven en Westervoort. Hier kunnen inwoners binnenlopen met een vraag over hun administratie of financiën. Als getrainde vrijwilliger ondersteun je de inwoner met hun vraag. Je kunt dan o.a. denken aan een aanvraag voor bijzondere bijstand of kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen.

Het Financieel Trefpunt Duiven Westervoort is een samenwerking tussen Mikado, STMR, Schuldhulpmaatje Duiven Westervoort en Kunstwerk!.

 

Voor aanmelding en meer informatie kun je je wenden tot (mw.) Gwen Kemperman via g.kemperman@mikado-welzijn.nl.