Voorleestrein voor kinderen

18 feb Voorleestrein voor kinderen

Mijn naam is Anne Willemsen. Tijdens mijn stageperiode ben ik werkzaam voor het Taalhuis waar onder andere de Voorleestrein onder valt. Voor de Voorleestrein kom ik één keer in de week thuis bij gezinnen met kinderen die ondersteuning nodig hebben bij de Nederlandse taal. Ik kom voorlezen bij kinderen van 2 tot 9 jaar. Voor ieder kind werkt het anders: de een vindt het fijn om een boekje voor te lezen en daarna zelf te oefenen, de ander leert beter door middel van spelletjes zoals mini loco. De gezinnen zijn erg dankbaar dat er iemand langs komt en tijd maakt om ze te helpen. Ook de kinderen zijn erg enthousiast. Ik vind het heel waardevol dat ik deel mag uitmaken van hun ontwikkeling en ze een stukje verder kan helpen.
Wilt u meer weten over de Voorleestijd? Kijk dan op www.mikado-welzijn.nl/taalhuis/de-voorleestrein.