Volop actie in de Groentetuin!

Mikado Welzijn Groentetuin

31 mrt Volop actie in de Groentetuin!

Het was midden in de zomer van 2016 toen in de Welzijnswijzer te lezen stond dat de wijkraad Broeklanden samen met Mikado, Siza en de gemeente Westervoort hadden besloten om van het plein van de voormalige basisschool de Flierefluiter een fleurig en kleurrijk Groenteplein te maken.

Nu is het Groenteplein alweer een half jaar verder en is er veel gebeurd. Op 24 september 2016 vond de kick-off van het Groenteplein plaats. Tijdens de opening hebben enthousiaste vrijwilligers, de directeur van Mikado Jolanda Knorren en wethouder Hans Breunissen de eerste hand gelegd aan het Groenteplein. Tijdens het prachtige weer is de voormalige zandbak en het nabijgelegen bankje van een vrolijke kleur voorzien en is de zandbak beplant met allemaal verschillende kruiden, bloemen en vruchtenplanten.

Voor tuinmannen én tuinvrouwen

Inmiddels is er elke 2 weken op de woensdagochtend actie op het Groenteplein! Stenen en zand sjouwen, nieuwe plannen bedenken, aan de slag met pallets… Er zijn inmiddels een aantal vakken gecreëerd. In deze vakken wordt zwarte grond gestort om plaats te maken voor groenten, vruchten, kruiden en bloemen in te zetten.
Ook doet het Groenteplein op 10 maart mee aan NL doet! 20 Kinderen van de Montessorischool Westervoort gaan een eigen vak omtoveren tot de enige echte Montessori bloemen/vruchtentuin! Daarnaast hebben zich nog 15 vrijwilliger gemeld. We gaan er een leuke dag van maken!

Zonder alle hulp van organisaties en burgers waren we nooit zover gekomen. Bedankt Liemerse Uitdaging, 2switch, buurtbewoners, particulieren, wijkraad Broeklanden, RIBW, serviceteam, Siza, gemeente Westervoort, Mikado, Graphic Design, Spullenbank, Nova. Horsterpark en alle anderen!

Lijkt het u leuk om mee te denken/helpen bij het Groenteplein? Stuur dan een mailtje naar: groentepleinwestervoort@gmail.com