Uitbreiding van het Groenteplein

05 jan Uitbreiding van het Groenteplein

In januari 2017 is Mikado Welzijn in samenwerking met wijkraad Broeklanden gestart met het Groenteplein op het schoolplein van de voormalig basisschool de Flierefluiter in Westervoort. Met een enthousiaste en zeer diverse groep vrijwilligers is het schoolplein in een jaar tijd veranderd in een tuinplein met diverse soorten groenten, fruit en kruiden.

Koning Winter

Het winterseizoen is ook op het Groenteplein aangebroken. In november zijn de laatste groenten zoals paksoi, paprika en rode peper geoogst. De herfstbladeren zijn ingezet om de planten tegen de vrieskou te beschermen en egels een veilige plek te geven om te overwinteren.

Hoewel de buitenwerkzaamheden nu even op een laag pitje staan, zit men niet stil op het Groenteplein.

In onze binnenruimte is het warm en gezellig en is er de afgelopen periode hard gewerkt aan het maken van kersttukjes op bestelling. Via diverse organisaties en particulieren hebben we bijna alle spullen voor de kersttukjes gesponseerd gekregen.

Verkoop van vers geoogste groenten

Deze maand starten we met een grote inventarisatie voor het komende tuinjaar. Het afgelopen jaar is er veel meer tuinier ruimte ontstaan en is er zelfs een kleine kas op het terrein gekomen. Dit biedt veel meer mogelijkheden en daarom zijn we druk op zoek naar zaden om te kunnen zaaien. Daarnaast is er een groentekraam die op de rand van het plein staat. Vers geoogste groenten en fruit zullen komend seizoen vanaf deze kar verkocht worden voor een zeer vriendelijk prijsje. De opbrengsten daarvan gebruiken we om spullen aan te schaffen voor het plein.

 

Nieuwe openingstijden

Vanaf 3 januari 2018 zijn we geopend op:
maandag van 10.00 -12.00 uur, woensdag van 10.00-12.00 uur en vrijdag van 14.00-16.00 uur.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Leonieke Jansen via 06-44458152 of L.Jansen@mikado-welzijn.nl.
Kom gerust eens kijken!