Tientallen klussen tijdens NLdoet met z’n allen geklaard!

Mikado NLdoet 2017

31 mrt Tientallen klussen tijdens NLdoet met z’n allen geklaard!

Op 10 en 11 maart waren scholen, verenigingen, wijkraden en bedrijven in de weer om allerlei maatschappelijke klussen te klaren in het kader van de landelijke actie NLdoet. Van scholen schilderen, schoolpleinen opknappen of deze omtoveren tot een verbeterd groenteplein, tot speelgoed schoonmaken, wilgen knotten en speeltuinen in de wijk aanpassen.

Gezelligheid en het welverdiende zonnetje zorgden voor goede moed en een gedreven instelling. Vanuit de vrijwilligerscentrale wilden wij de klussers graag een hart onder de riem steken door hen te verrassen met appeltaart. Een trotse wethouder Johannes Goossens overhandigde de taarten aan de klussers.

Vele handen maken licht werk

Dit jaar waren er nóg meer klussen dan vorig jaar. Deze waren alleen te realiseren door meer handen. Zo waren er voor het groenteplein in Westervoort leerlingen betrokken van de Montessori basisschool in Westervoort en het Candea College. Ook waren SIZA, Nova Zorgboerderij, IKEA, burgers uit Westervoort en Mikado bij de klus aan de slag.

In Duiven werd de speeltuin aangepast bij de Zoete Kroon dankzij de hulp van hardloopgroep FROS en een rijdende kraan van bedrijf Kinkelder. De wijk gebruikt de wilgentenen, die door de knotploeg in Duiven en Westervoort tijdens het wilgenknotten werden gesnoeid, voor een natuurlijke scheiding. In Duiven had de scouting geluk. Zij moesten hun grote houten clubgebouw schuren en beitsen. Schutterij Onderling Genoegen hielp hen uit de brand.

Wijkraden, verenigingen.. wat zouden jullie willen in 2018?

De Montessori basisschool Westervoort stuurt elk jaar haar leerlingen op pad in Duiven en Westervoort om te helpen bij de klussen en vinden dat er nog meer klussen moeten komen. Daar sluiten wij ons graag bij aan! Daarom de vraag aan u: wat zou u volgend jaar in uw wijk willen? Wat zou u voor uw vereniging wensen? Meld uw klus of idee bij ons aan, zodat wij kunnen ondersteunen bij het vinden van extra handen! Bart Hoesté: b.hoeste@mikado-welzijn.nl.

 

20170310_104405     20170310_105022      20170311_103134

20170310_120947     20170311_094701