Taalhuis vrijwilliger

TAALHUIS VRIJWILLIGER

Het doel van het Taalhuis:
Het verbeteren van taalvaardigheden, waardoor deelnemers makkelijker kunnen participeren in de samenleving.

 

Bij Taalhuis de Liemers vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Om te kunnen participeren in onze maatschappij, is taal een van de basisvaardigheden die je nodig hebt. Daarom ondersteunen wij binnen het Liemers Taalhuis iedereen die zijn vaardigheden met betrekking tot de Nederlandse taal wil verbeteren. Dit doen we door middel van taalcoaching. Vrijwilligers en deelnemers gaan samen aan de slag met het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal.

Zelf uw kennis en kunde inzetten voor het Taalhuis?

Graag!

 

Lijkt het je leuk om het Taalhuis te ondersteunen? Wordt dan vrijwilliger bij een van onderstaande trajecten:

 

Individueel traject

U komt bij de mensen thuis, of op een andere afgesproken locatie, om 1 op 1 met de Nederlandse taal aan de slag te gaan. Hierbij speel je in op de taalvraag van de deelnemer.

 

Collectief traject

U begeleidt een groepje van  4 à 5 personen in de bibliotheek of op een andere afgesproken locatie. Samen ga je aan de slag met de Nederlandse taal, je speelt hierbij in op de vraag van de deelnemers.

 

Taalcafé

U stimuleert de deelnemers om samen Nederlands te praten over diverse thema’s. U kiest deze thema’s uit en houdt het gesprek op gang. Hierbij heb je oog voor alle deelnemers. Het taalcafé is een inloopactiviteit waarbij iedereen die interesse heeft aan kan sluiten, zonder zich vooraf aan te melden.

 

Profiel

  • Sociaal vaardig, het leuk vinden om andere mensen te helpen
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Geduldig
  • Goed kunnen luisteren
  • Grenzen aan kunnen geven
  • 2 tot 3 uur per week beschikbaar zijn
  • Coördinatie Chantal Balke.

 

Ondersteuning:

  • De coördinator van het project waarbij jij terecht kunt
  • Iedere taalvrijwilliger volgt de Succes! Training.

Het Dienstencentrum is niet alleen dé plek voor wie hulp nodig heeft, maar ook dé plek voor mensen die iets willen betekenen voor anderen. Wilt u zich inzetten om anderen te helpen met taal? Bel of mail met het Dienstencentrum voor meer informatie.

 

U kunt elke werkdag tussen 09.00 en 12.30 uur terecht bij het Dienstencentrum op nummer 0316-282 032. Mailen kan ook: dienstencentrum@mikado-welzijn.nl