Taalhuis

TAALHUIS

Het doel van het Taalhuis:
Het verbeteren de taalvaardigheden van deelnemers, waardoor zij makkelijker kunnen participeren in de samenleving.

 

Het Taalhuis is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen & Schrijven, ROC Rijn IJssel, Kunstwerk! de Bibliotheek, gemeente Duiven, Westervoort en Zevenaar, Caleidoz ,Mikado, Prago en Ivio.

 

Mikado is verantwoordelijk voor de taaltrajecten in de gemeente Duiven en Westervoort. We bieden taalondersteuning aan mensen die hun Nederlandse taalvaardigheden willen verbeteren. Dit gebeurt door samen met de deelnemer te lezen, te schrijven en vooral te praten in het Nederlands.

Waarin bent u geïnteresseerd? 

Deelnemers

Vrijwilligers

Voorleestrein

Ouder en kind

Het Taalhuis is niet alleen dé plek voor wie hulp nodig heeft, maar ook dé plek voor mensen die iets willen betekenen voor anderen. Wilt u zich aanmelden als deelnemer of juist anderen helpen met taal? Bel of mail met Chantal Balke voor meer informatie.

 

U kunt van maandag tot en met donderdag  tussen 09.00 en 17.00 uur terecht bij Chantal op nummer 06-16733282, ook via WhatsApp. Mailen kan ook: c.balke@santepartners.nl.

Taalhuistips 

 

Het begint met Taal. Nieuwe webinar: Taalcoaching op afstand

Omdat het in corona-tijden lastig is met anderstaligen ‘live’ de Nederlandse taal te oefenen, is er een webinar ontwikkeld.
Wil je weten hoe je op afstand begeleiding kunt bieden? Bekijk deze opgenomen webinar voor tips (duur: 68 minuten): https://www.youtube.com/watch?v=PMg21e4Sj4k&feature=youtu.be

 

 

Oefenen.nl

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met taal, rekenen, computer en internet. En ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Als je thuis oefent, is Oefenen.nl gratis.