Sterk door taal

09 aug Sterk door taal

Je wordt uitgenodigd voor een ouderavond op school. De leerkracht vertelt hoe het met je kinderen op school gaat. Je bent blij om te horen dat ze hun best doen. Als de leerkracht aan je vraagt hoe het thuis gaat, zeg je dat je trots op je kinderen bent. Je zou zo graag uit willen leggen dat alles in Nederland anders werkt en dat jij en je gezin daar nog aan moeten wennen, maar je kan de goede Nederlandse woorden niet vinden. Dus je zegt maar dat het goed gaat. Zomaar een voorbeeld van een situaties die je als ouder tegenkomt als je de Nederlandse taal niet goed kan lezen, schrijven en/of spreken. Het project “Sterk door taal, voor ouders met jonge kinderen” is er voor deze ouders.

In maximaal 20 bijeenkomsten verbeteren ouders hun taalvaardigheid. De ouders oefenen samen met een vrijwilliger in een groepje op de school van hun kinderen of thuis met de Nederlandse taal. De thema’s die aan de orde komen, sluiten aan bij schoolonderwerpen. Bijvoorbeeld het voorbereiden van een ouderavond, lezen van de schoolnieuwsbief, voorlezen en helpen bij het maken van huiswerk. Daarnaast gaan de deelnemers aan de slag met een zelfgekozen onderwerpen. Het doel is om de communicatie tussen de school en de ouder te verbeteren. En om ouders handvaten te geven hoe zij thuis de taalontwikkeling van hun kinderen kunnen stimuleren, want iedere ouder wil natuurlijk dat zijn kind het goed doet op school.

“Sterk door taal” is een project van Liemers Taalhuis. Mikado organiseert de taalondersteuning in Duiven en Westervoort. Na de zomervakantie start het project op verschillende scholen in Duiven en Westervoort. Wil je graag als ouder deelnemen? Of lijkt het je leuk om als vrijwilliger deelnemers binnen dit project te begeleiden? Neem dan contact op met het dienstencentrum: 0316 282 032 of dienstencentrum@mikado-welzijn.nl.