Stagiaire Pine leest voor

02 aug Stagiaire Pine leest voor

Voor mijn stage ben ik actief binnen de Voorleestrein. Een uurtje per week voorlezen bij een kind dat gewoon wat meer taalondersteuning nodig heeft. Dat voorlezen was tijdens de coronatijd toch even omdenken. Via videobellen had ik contact met de gezinnen en was het online voorlezen, oefenen en spelletjes doen. Zelf vind ik het vooral fijn dat je toch wat kunt doen voor de gezinnen die het écht nodig hebben, juist in deze gekke tijd. Gelukkig heeft het online lezen plaats gemaakt voor het lezen op veilige afstand in de tuin of thuis. Het is zo bijzonder om te zien hoe dankbaar de mensen zijn dat je tijd voor ze vrijmaakt en thuis komt voorlezen. Persoonlijk contact is ontzettend waardevol, vooral nu, ik zie wat het met de gezinnen doet. Ik ben dankbaar en trots dat ik daar nu alweer een half jaar deel van uit mag maken.