Samen werken aan een schoon achterpad!

16 jul Samen werken aan een schoon achterpad!

Onder deze titel zijn bewoners van de Steenstraat en van Ostadestraat  op een zaterdagochtend aan de slag gegaan. Er lag rommel, er was veel onkruid en er stonden overhangende struiken. Voor veel bewoners een bron van ergernis. Er waren gelukkig genoeg mensen die hun schouders eronder wilden zetten en met elkaar hebben ze hun achterpad mooi opgeschoond.

 

Veel mensen denken dat het achterpad eigendom is van de gemeente. Dit is niet zo. De achterpaden behoren tot de verantwoordelijkheid van de eigenaars. Bij een koopwoning bent u zelf eigenaar van een deel achter uw woning, bij een huurwoning is dit de verhuurder.
In alle gevallen is het aan de bewoners om met elkaar te zorgen dat het achterpad netjes en begaanbaar is. Dit doet u door onkruid weg te halen en heggen te snoeien. Laat geen afvalcontainers in het pad staan, zodat er altijd een vrije doorgang is. Daarnaast maakt u uw achterpad veilig door hier en daar verlichting aan te brengen.

 

Soms is het lastig om aan de slag te gaan. U wilt dit graag samen met de buurt aanpakken, maar kent de mensen in de straat (bijna) niet. Weet u niet zo goed hoe u dit moet aanpakken?
De opbouwwerkers van Mikado kunnen met u een plan maken om een actie in uw buurt te starten.   U kunt ons bereiken via Mikado Welzijn op telefoonnummer 0316-250700 of rechtstreeks: Angela Jansen: 06-17866349 of Gea Mulder 06-19933716.