Rotary Zevenaar schenkt € 10.000 aan kwartiermakers

06 apr Rotary Zevenaar schenkt € 10.000 aan kwartiermakers

Dat het ondernemershart van Rotary Zevenaar op de goede plaats zit, bewezen zij afgelopen week maar weer eens. De opbrengst van de ‘Liever de Liemers Fietsronde’, een bedrag van € 10.000, werd uitgereikt aan het goede doel: ‘Kwartiermakers, krachtpatsers in kwetsbaarheid’. Een geweldige donatie waarmee een nieuw te vormen team kwartiermakers voor Zevenaar kan worden gefaciliteerd. De kennis en ervaring van de kwartiermakers van Mikado worden als aanjager ingezet, waarna Caleidoz het stokje overneemt.

Kwartiermakers organiseren laagdrempelige activiteiten voor mensen met een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid. In Duiven en Westervoort worden er al enkele jaren met groot succes activiteiten voor deze kwetsbaren georganiseerd. Zo’n speciale community voor mensen met een kwetsbaarheid is dankzij de gift van de Rotary niet langer meer een utopie in Zevenaar. Onder begeleiding van de ervaren kwartiermakers van Mikado is Caleidoz gestart een omgeving te creëren waar deze mensen met hun eigen vragen, behoeften en talenten werken aan hun herstelproces.
De basis voor een professioneel werkend kwartiermakers team wordt gelegd tijdens de training “Ervaringswerker in de wijk”. De toekomstige kwartiermakers van Zevenaar krijgen de kans om deze opleiding te volgen.

Lachen – huilen – ondersteunen
De ervaren kwartiermakers Pascal en Dominic staan te popelen om aan de slag te gaan in Zevenaar. Pascal: “Ik heb aan den lijve ondervonden hoe mijn zelfvertrouwen is gegroeid door onze activiteiten. Dit proces zou ik graag in beweging zetten bij de mensen in Zevenaar”. Dominic: “Connection is een groep gelijkgestemden die door middel van gesprekken ervaringen met elkaar delen, maar ook leuke dingen doen. Ik gun Zevenaar absoluut een eigen Connection”.

Is een rol als kwartiermaker jou op het lijf geschreven?
Ben jij een ervaringsdeskundige met een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid en wil je het verschil maken voor lotgenoten in Zevenaar? Neem dan contact op met Lucia Dijkstra, tel. 06-23589003 of via l.dijkstra@mikado-welzijn.nl.