Psychische/fysieke klachten én kinderen opvoeden

Voorleestrein

15 nov Psychische/fysieke klachten én kinderen opvoeden

Kinderen opvoeden is een ingewikkelde taak. Als je psychisch en/of fysiek kwetsbaar bent of een stoornis hebt, of kampt met problemen met jezelf, dan kan dat nog ingewikkelder zijn. Als je moeder of vader bent en een depressie hebt (gehad), vraag je je wellicht af welke invloed jouw ziekte op de ontwikkeling van jouw kind uitoefent.

 

Misschien zou je daar graag over willen praten. Maar dat is lastig: schaamte, oordelen, goed bedoelde adviezen waar je niet op zit te wachten, taboes, allerlei dingen waar je tegenaan kunt lopen.

Zo is het idee ontstaan om ontmoetingen te organiseren voor ouders die zich hierin herkennen, lotgenoten dus. Ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar. Want je bent niet alleen. Er zijn heel veel ouders met psychische/fysieke problemen.

 

Dit plan willen Miranda en Emma als kwartiermakers/ervaringsdeskundigen samen met Mikado vorm gaan geven. Bij elkaar komen, een kop koffie of thee drinken en in gesprek gaan met elkaar aan de hand van thema’s die iedereen zal herkennen. Bijvoorbeeld schuldgevoelens, twijfels over het ouderschap, hechting met je kind, zorgen voor jezelf terwijl iemand anders jouw zorg ook nodig heeft, wat vertel je je kind, e.d. De ontmoetingen zijn bedoeld voor inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort. In eerste instantie zullen de bijeenkomsten eens in de twee maanden plaatsvinden. We starten op 16 november a.s. van 09.30 tot 11.30 uur in De Herberg, Dorpstraat 107 te Westervoort.

 

Heb je interesse in het bijwonen van een van deze bijeenkomsten of ken je iemand die hier misschien bij aan wilt sluiten? Laat je horen! Voor vaders én moeders, de leeftijd van je kinderen maakt niet uit. Dit kan door contact op te nemen met Lucia Dijkstra van Mikado: l.dijkstra@mikado-welzijn.nl, telefoon 0316 – 250700.