OUDERENWERK

Het ouderenwerk biedt vele diensten en voorzieningen voor ouderen aan. Van informatie, advies, ondersteuning en bemiddeling, tot activiteiten op het gebied van sport, ontmoeting, educatie en onderzoek.

 

Uw wens om zo lang mogelijk zelfstandig en actief te blijven is voor ons een belangrijke drijfveer. Samen met u wil Mikado – onderdeel van Sante Partners werken aan een zo plezierig mogelijk oude dag.

 

Mikado biedt onderstaande diensten en activiteiten aan:

 

  • Uzelf inzetten als vrijwilliger
  • Ontmoeten plus
  • Buurthuiskamer in huis van Droo
  • Activerend huisbezoek
  • Meer bewegen voor ouderen in Westervoort
  • Bezoek- en Opvang Service (BOS), een moment voor uzelf
  • Thuisadministratie / Financieel Trefpunt Duiven Westervoort
  • Maken van een boek over uw leven
  • Maaltijdservice van SWOA in Duiven/Westervoort

 

Hieronder vindt u een korte inhoud van deze onderwerpen. Wilt u er meer over weten, neem dan contact op met Stichting Mikado.

Waar gewenst komen we ook op huisbezoek om de verschillende mogelijkheden bij ons in beide dorpen te bespreken.

U kunt ons bereiken op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur op telefoonnummer 0316 – 250700.

 

Uzelf inzetten als vrijwilliger

 

Bent u met pensioen en/of heeft u uurtjes over om u kennis en talenten in te zetten als vrijwilliger? Neem dan eens contact met ons op of neem eens een kijkje op de website van de Gelderse handen.

In Duiven en Westervoort zijn veel vrijwilligersinitiatieven die zich elke dag vol enthousiasme inzetten voor de inwoners van Duiven en Westervoort. Bijvoorbeeld in de vorm van bestuurslid, wandelmaatje, gastvrouw/heer, door het delen van financiële of digitale kennis of door het doen van klusjes in en rondom het huis. Heeft u hierin iets te bieden? Schroom dan niet en neem contact met ons op. Het kan ontzettend fijn zijn om je maatschappelijk in te zetten en je krijgt er ook veel voor terug.

 

Ontmoeten Plus

 

Woont u nog fijn op uzelf maar mist u soms activiteit zo door de week? Wilt u graag iets ondernemen maar weet u niet zo goed waar te beginnen? Bent u door verlies of lichamelijke klachten in een nieuwe fase terechtgekomen en bent u zoekende hoe hier weer richting aan te geven? Dan denken wij graag met u mee. Het ouderenwerk is bekend met al het activiteitenaanbod in Duiven en Westervoort en bespreekt graag met u de mogelijkheden.

Waar gewenst en naar behoefte starten we een groepje. Momenteel is er een ontmoetingsgroepje in Westervoort.

Elke dinsdag tussen 10.30 uur en 12.00 uur komen zij samen in de Nieuwhof, Rivierweg 1 Westervoort. U bent van harte welkom om eens aan te schuiven.

 

Buurthuiskamer Huis van Droo

 

In de buurthuiskamer in het huis van Droo in Duiven zijn verschillende ontmoetingsactiviteiten te vinden. Denk aan breien en haken, spelletjesmiddag en creatieve middag. Ook is er elke dinsdagmiddag soepuurtje en eens in de 2 weken een lekkere lunch op de donderdag. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom eens gezellig buurten op de dinsdag en donderdag!

 

Activerend Huisbezoek Duiven / Westervoort

 

Wilt u graag weer iets ondernemen maar ervaart u een hoge drempel? Bijvoorbeeld doordat u situatie is veranderd? Dan kan het fijn zijn als u samen met iemand de stap maakt. Het activerend huisbezoek helpt u hierbij. Samen met een vrijwilliger worden de mogelijkheden bekeken en maakt u een plan wat er voor nodig is om er weer lekker op uit te gaan.

 

Meer bewegen voor ouderen

 

Iedere woensdagmiddag is er op de Nieuwhof Meer bewegen voor ouderen. Wilt u werken aan uw gezondheid doormiddel van sport en speloefeningen? Kom dan eens mee doen! Omdat de activiteiten aan de conditie van de deelnemers worden aangepast, kunt u ook gezellig meedoen als u slecht ter been bent of als u een rollator gebruikt.

Wees welkom elke woensdagmiddag van 15.30 uur – 16.30 uur in de Nieuwhof, rivierweg 1 in Westervoort.

 

Bezoek- en Opvang Service, een moment voor uzelf

 

Ze staan er vaak alleen voor. De mensen die dag in dag uit in beslag worden genomen door alle zorgtaken voor een familielid. Iemand in de directe omgeving vinden die bereid is om regelmatig bij te springen, dat is eerder uitzondering dan regel. Dus tijd voor ontspanning en leuke dingen is er vaak niet, terwijl juist deze mensen dat zo goed kunnen gebruiken.

 

Thuisadministratie


Door allerlei omstandigheden kan iemand het overzicht op de financiën kwijt raken. Dat kan door ouderdom komen of te maken hebben met een verlies van een geliefd persoon. Maar ook door het kwijtraken van een baan of door ziekte kan iemand moeite krijgen om de administratie op orde te houden. Als er dan niemand in de directe omgeving is die kan helpen, is het tijd voor een steuntje in de rug.

 

Financieel Trefpunt Duiven Westervoort


Heeft u vragen over binnenkomende rekeningen, toeslagen of regelingen? Krijgt u alles waar u recht op heeft? Komt u er niet uit met een brief die u heeft ontvangen? Kom dan eens naar het financieel trefpunt. Deze is er voor iedereen die een (ondersteunings-) vraag heeft op het gebied van financiën of administratie. Het gratis inloopspreekuur wordt gehouden tijdens de spreekuren van het Sociaal Raadslieden Werk. Vrijwilligers van de Thuisadministratie en Schuldhulpmaatje ondersteunen vragen die niet direct door de sociaalraadslieden beantwoordt hoeven te worden.

Elke dinsdagmiddag 13.30-15.30 uur in de Nieuwhof, Rivierweg 1 te Westervoort.

Elke woensdagmiddag 13.30-15.30 uur in het Huis van Droo, Fuutstraat 50 te Duiven.

 

Levensboeken

 

Veel ouderen hebben veel te vertellen. Mooie verhalen over vroeger tijden. Jan en Joke van den Berg uit Duiven zorgen er samen met een aantal anderen voor dat deze verhalen niet verloren gaan, maar terecht komen in een levensboek.
Doel van het project is om aan de hand van de vertelde verhalen een boek te maken over het leven van de verteller. De verteller krijgt alle ruimte, zonder dat er meteen gezegd wordt: ‘Dat heb je al zo vaak verteld’. Wij vragen juist om het verhaal nóg een keer te vertellen, zodat het kan worden opgetekend en bewaard blijft voor het nageslacht.

Lees verder…

 

Maaltijdservice van SWOA in Duiven/Westervoort

 

Heeft u geen tijd om voor uzelf te koken? Of merkt u dat u hier geen energie voor heeft? Of dat u vanwege een beperking dit helemaal niet (meer) kunt doen? Wellicht dat de Maaltijdservice van SWOA wat voor u kan betekenen. Al enkele jaren bieden zij verse en gezonde kant-en-klare maaltijden aan. De maaltijden worden bereid door FoodConnect

De maaltijden werden de afgelopen jaren bezorgd door de vrijwilligers van Mikado. Per 1 april neemt SWOA deze bezorging over.

 

De maaltijdservice een keer proberen?

Bestel dan 5 gerechten voor € 19,95 via 0888-101010 of www.foodconnect.nl.

Ook voor overige vragen kunt u bellen naar bovenstaande nummer.

CONTACT MET OUDERENWERK:

 

Maaike van den Brink

0316-250700 of

06-82636722

M.v.d.Brink@
mikado-welzijn.nl

 

 

 

 

 

 

Max Vitaal

 

Sinds kort is er ook een digitaal platform met allerlei aanbod voor jong en oud in Duiven en Westervoort.

Ook het aanbod van Max Vitaal staat erop.

Check hiervoor de websites:

www.doemeeinduiven.nl

www.doemeeinwestervoort.nl