OUDERENWERK

Het ouderenwerk biedt vele diensten en voorzieningen voor ouderen aan. Van informatie, advies, ondersteuning en bemiddeling, tot activiteiten op het gebied van bewegen, ontmoeting, educatie en onderzoek. 

 

Uw wens om zo lang mogelijk zelfstandig en actief te blijven is voor ons een belangrijke drijfveer. Samen met u wil Mikado – onderdeel van Sante Partners werken aan een zo plezierig mogelijk oude dag.

 

Mikado biedt onderstaande diensten en activiteiten aan:

  • Uzelf inzetten als vrijwilliger
  • Ontmoeten plus
  • Buurthuiskamer in huis van Droo
  • Activerend huisbezoek
  • Meer bewegen voor ouderen in Westervoort
  • Bezoek- en Opvang Service (BOS), een moment voor uzelf
  • Thuisadministratie / Financieel Trefpunt Duiven Westervoort
  • Klankbord ouderenwerk
  • Maken van een boek over uw leven
  • Maaltijdservice van SWOA in Duiven/Westervoort

 

Hieronder vindt u per onderwerp een korte beschrijving. 

 

Waar gewenst komen we ook op huisbezoek om de verschillende mogelijkheden bij ons in beide dorpen te bespreken. Het ouderenwerk kent het actuele aanbod en staat ook in nauw contact met andere zorgverleners en initiatieven. U kunt ons bereiken op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur op telefoonnummer 0316 – 250700.

 

Uzelf inzetten als vrijwilliger

Bent u met pensioen en/of heeft u uurtjes over om u kennis en talenten in te zetten als vrijwilliger? Bent u graag maatschappelijk betrokken? 

Neem dan eens contact met ons op of neem eens een kijkje op de website van de Gelderse handen: www.geldersehanden.nl/duivenwestervoort

 

In Duiven en Westervoort zijn veel vrijwilligersinitiatieven die zich elke dag vol enthousiasme inzetten voor de inwoners van Duiven en Westervoort. Bijvoorbeeld in de vorm van bestuurslid, wandelmaatje, gastvrouw/heer, door het delen van financiële of digitale kennis of door het doen van klusjes in en rondom het huis. Lijkt het u ook leuk om uw kennis en ervaring in te zetten voor een ander? Schroom dan niet en neem contact met ons op. Het kan ontzettend fijn zijn om je maatschappelijk in te zetten en je krijgt er ook veel voor terug. 

 

Ontmoeten Plus

Woont u nog fijn op uzelf maar mist u soms activiteit zo door de week? Wilt u graag iets ondernemen maar weet u niet zo goed waar te beginnen? Bent u door verlies of lichamelijke klachten in een nieuwe fase terechtgekomen en bent u zoekende hoe hier weer richting aan te geven? Dan denken wij graag met u mee. Het ouderenwerk is bekend met al het activiteitenaanbod in Duiven en Westervoort en bespreekt graag met u de mogelijkheden. 

Waar gewenst en naar behoefte starten we een groepje. 

 

Ontmoetingsgroep Westervoort

Momenteel is er een ontmoetingsgroepje in Westervoort. 

Elke dinsdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur komen zij samen bij Cadans Dagbeleving, Uitterweert 2, te Westervoort (tegenover de Nieuwhof). Het groepje krijgt ondersteuning van een medewerker van SWOA. 

U bent van harte welkom om eens aan te schuiven.

 

Buurthuiskamer Huis van Droo – Duiven

In de buurthuiskamer in het huis van Droo in Duiven zijn verschillende ontmoetingsactiviteiten te vinden. Denk aan breien en haken, spelletjesmiddag en creatieve middag. Ook is er elke dinsdagmiddag soepuurtje en eens in de 2 weken een lekkere lunch op de donderdag. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom eens gezellig buurten op de dinsdag en donderdag!

 

Activerend Huisbezoek 

Wilt u graag weer iets ondernemen maar ervaart u een hoge drempel? Bijvoorbeeld doordat u situatie is veranderd? Dan kan het fijn zijn als u samen met iemand de stap maakt. Het activerend huisbezoek helpt u hierbij. Samen met een vrijwilliger worden de mogelijkheden bekeken en maakt u een plan wat er voor nodig is om er weer lekker op uit te gaan. 

 

Meer bewegen voor ouderen

Iedere woensdagmiddag is er op de Nieuwhof Meer bewegen voor ouderen. Wilt u werken aan uw gezondheid doormiddel van sport en speloefeningen? Kom dan eens mee doen! Omdat de activiteiten aan de conditie van de deelnemers worden aangepast, kunt u ook gezellig meedoen als u slecht ter been bent of als u een rollator gebruikt.

Wees welkom elke woensdagmiddag van 15.30 uur – 16.30 uur in de Nieuwhof, rivierweg 1 in Westervoort.

 

Bezoek- en Opvang Service, een moment voor uzelf
Ze staan er vaak alleen voor. De mensen die dag in dag uit in beslag worden genomen door alle zorgtaken voor een familielid. Iemand in de directe omgeving vinden die bereid is om regelmatig bij te springen, dat is eerder uitzondering dan regel. Dus tijd voor ontspanning en leuke dingen is er vaak niet, terwijl juist deze mensen dat zo goed kunnen gebruiken.

 

Thuisadministratie
Door allerlei omstandigheden kan iemand het overzicht op de financiën kwijt raken. Dat kan door ouderdom komen of te maken hebben met een verlies van een geliefd persoon. Maar ook door het kwijtraken van een baan of door ziekte kan iemand moeite krijgen om de administratie op orde te houden. Als er dan niemand in de directe omgeving is die kan helpen, is het tijd voor een steuntje in de rug.

 

Het financieel Trefpunt
Heeft u vragen over binnenkomende rekeningen, toeslagen of regelingen? Krijgt u alles waar u recht op heeft? Komt u er niet uit met een brief die u heeft ontvangen? Kom dan eens naar het financieel trefpunt. Deze is er voor iedereen die een (ondersteunings-) vraag heeft op het gebied van financiën of administratie. Het gratis inloopspreekuur wordt gehouden tijdens de spreekuren van het Sociaal Raadslieden Werk. Vrijwilligers van de Thuisadministratie en Schuldhulpmaatje ondersteunen vragen die niet direct door de sociaalraadslieden beantwoordt hoeven te worden.

Elke dinsdagmiddag 13.30-15.00 uur in de Nieuwhof, Rivierweg 1 te Westervoort.

Elke woensdagmiddag 13.30-15.00 uur in het Huis van Droo, Fuutstraat 50 te Duiven.

 

Klankbord ouderenwerk

Met alle activiteiten en diensten die er zijn, horen we veel ervaringsverhalen van inwoners rondom het ouder worden. Thema’s als: rouw, zinvolle daginvulling, zelfstandig wonen, sociaal netwerk en eenzaamheid komen regelmatig naar voren. Daarbij zijn er tal van maatschappelijke ontwikkelingen rondom het ouder worden.

Samen met een netwerk van verschillende partijen hopen we een zo goed mogelijk afgestemd aanbod in beide dorpen te creëren en te houden. 

Heeft u kennis en ervaring, een signaal of een nieuwe vorm van aanbod die u graag met ons wilt delen? Laat het ons weten. Door de handen ineen te slaan en elkaars kennis te delen maken we het lokale aanbod beter!

 

Levensboeken

Veel ouderen hebben veel te vertellen. Mooie verhalen over vroeger tijden. Jan en Joke van den Berg uit Duiven zorgen er samen met een aantal anderen voor dat deze verhalen niet verloren gaan, maar terecht komen in een levensboek.
Doel van het project is om aan de hand van de vertelde verhalen een boek te maken over het leven van de verteller. De verteller krijgt alle ruimte, zonder dat er meteen gezegd wordt: ‘Dat heb je al zo vaak verteld’. Wij vragen juist om het verhaal nóg een keer te vertellen, zodat het kan worden opgetekend en bewaard blijft voor het nageslacht.

Lees verder…

 

Maaltijdservice van SWOA in Duiven/Westervoort

Heeft u geen tijd om voor uzelf te koken? Of merkt u dat u hier geen energie voor heeft? Of dat u vanwege een beperking dit helemaal niet (meer) kunt doen? Wellicht dat de Maaltijdservice van SWOA wat voor u kan betekenen. Al enkele jaren bieden zij verse en gezonde kant-en-klare maaltijden aan. De maaltijden worden bereid door FoodConnect

De maaltijden werden de afgelopen jaren bezorgd door de vrijwilligers van Mikado. Per 1 april neemt SWOA deze bezorging over.

 

De maaltijdservice een keer proberen?

Bestel dan 5 gerechten voor € 19,95 via 0888-101010 of www.foodconnect.nl.

Ook voor overige vragen kunt u bellen naar bovenstaande nummer.

CONTACT MET OUDERENWERK:

 

Maaike van den Brink

0316-250700 of

06-82636722

M.v.d.Brink@
mikado-welzijn.nl

 

 

 

 

 

 

Max Vitaal

 

Sinds kort is er ook een digitaal platform met allerlei aanbod voor jong en oud in Duiven en Westervoort.

Ook het aanbod van Max Vitaal staat erop.

Check hiervoor de websites:

www.doemeeinduiven.nl

www.doemeeinwestervoort.nl