OUDERENWERK

Het ouderenwerk biedt vele diensten en voorzieningen voor ouderen aan. Van informatie, advies, ondersteuning en bemiddeling, tot activiteiten op het gebied van sport, ontmoeting, educatie en onderzoek.

 

Uw wens om zo lang mogelijk zelfstandig en actief te blijven is voor ons een belangrijke drijfveer. Samen met u wil Mikado werken aan een zo plezierig mogelijk oude dag.

 

Mikado biedt onderstaande diensten en activiteiten aan:

  • Activerend huisbezoek
  • Maaltijdvoorziening, een smaakvol gemak.
  • Bezoek- en Opvang Service (BOS), een moment voor uzelf.
  • Informatiebijeenkomsten ‘1e Hulp bij mantelzorg’.
  • Thuisadministratie / Financieel Trefpunt Duiven Westervoort
  • Maken van een boek over uw leven.

 

Hieronder vindt u een korte inhoud van deze onderwerpen. Wilt u er meer over weten, neem dan contact op met Stichting Mikado. U kunt ook een uitgebreide brochure aanvragen. U kunt ons bereiken op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur op telefoonnummer 0316 – 250700.

 

Activerend Huisbezoek Duiven / Westervoort heeft voor ouderen een overzicht samengesteld met activiteiten in de gemeenten Westervoort, Duiven, Loo en Groessen. Wilt u weten welke activiteiteten dit zijn en wanneer deze plaatsvinden download dan het activiteitenoverzicht. In dit overzicht vindt u ook alle adressen en telefoonnummers.

 

Maaltijdvoorziening, een smaakvol gemak
Of u nou een culinaire hoogvlieger bent of een echte aardappeleter, koken moeten we allemaal. En het liefst gevarieerd en gezond. Maar wat nu als de dag komt dat dit niet meer zo makkelijk gaat? Dan is er de maaltijdvoorziening, voor smaakvolle en gezonde gerechten.

U hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden:
• Koelversmaaltijden
• Vriesverse maaltijden

 

Bezoek- en Opvang Service, een moment voor uzelf
Ze staan er vaak alleen voor. De mensen die dag in dag uit in beslag worden genomen door alle zorgtaken voor een familielid. Iemand in de directe omgeving vinden die bereid is om regelmatig bij te springen, dat is eerder uitzondering dan regel. Dus tijd voor ontspanning en leuke dingen is er vaak niet, terwijl juist deze mensen dat zo goed kunnen gebruiken.

 

Thuisadministratie
Door allerlei omstandigheden kan iemand het overzicht op de financiën kwijt raken. Dat kan door ouderdom komen of te maken hebben met een verlies van een geliefd persoon. Maar ook door het kwijtraken van een baan of door ziekte kan iemand moeite krijgen om de administratie op orde te houden. Als er dan niemand in de directe omgeving is die kan helpen, is het tijd voor een steuntje in de rug.

 

Financieel Trefpunt Duiven Westervoort
Het Financieel Trefpunt Duiven Westervoort is er voor iedereen die een (ondersteunings-) vraag heeft op het gebied van financiën of administratie. Het gratis inloopspreekuur wordt gehouden tijdens de spreekuren van het Sociaal Raadslieden Werk. Vrijwilligers van de Thuisadministratie en Schuldhulpmaatje ondersteunen vragen die niet direct door de sociaalraadslieden beantwoordt hoeven te worden.
Elke woensdagmiddag 13.30-15.30 uur in het Huis van Droo, Fuutstraat 50 te Duiven.
Elke donderdagmiddag 13.30-15.30 uur in het Kulturhus, Rivierweg 1 te Westervoort.

 

Levensboeken

Veel ouderen hebben veel te vertellen. Mooie verhalen over vroeger tijden. Jan en Joke van den Berg uit Duiven zorgen er samen met een aantal anderen voor dat deze verhalen niet verloren gaan, maar terecht komen in een levensboek.
Doel van het project is om aan de hand van de vertelde verhalen een boek te maken over het leven van de verteller. De verteller krijgt alle ruimte, zonder dat er meteen gezegd wordt: ‘Dat heb je al zo vaak verteld’. Wij vragen juist om het verhaal nóg een keer te vertellen, zodat het kan worden opgetekend en bewaard blijft voor het nageslacht.

Lees verder…

BOS folder

Download hier onze informatiebrochures