Marieke ruilt kwartiermaken in voor droombaan

MARIEKE RUILT KWARTIERMAKEN IN VOOR DROOMBAAN

 

Dat het leven vol verrassingen zit, hoef je Marieke Willemsen niet te vertellen. Chronische depressies hebben vaak roet in het eten gegooid, maar ze heeft terug geknokt en gewonnen! Hoe is het Marieke gelukt om haar leven van zwaar ziek zijn naar een stabiele situatie én een geweldige baan om te buigen?

Hier lees je haar mooie verhaal!

 

 

Dus dit is het dan

 

Marieke heeft een heftig verleden. Achter haar innemende lach zit een geschiedenis vol tegenslag. Na verschillende depressies kwam ze thuis te zitten, ziek en afgekeurd. “Nou, dus dit is het dan’, dacht ze destijds. Weg baan in de zorg, hallo stigma! Er volgde een intensieve behandeling, maar vaak was ze bang dat alles verloren was gegaan. Alles om haar heen veranderde, maar Mariekes leven stond stokstil. Want dat is wat depressies met een mens doen: ze houden onder andere je ontwikkeling tegen.

 

 

Jezelf herontdekken dankzij kwartiermaken

 

Marieke is in zichzelf gekeerd en zorgt slecht voor haarzelf. Om dit te doorbreken, besluit ze als kwartiermaker bij Mikado vrijwilligerswerk te gaan doen. Misschien heeft u haar wel eens in de krant zien staan: ze stond paginagroot in de krant met een oproep voor vrijwilligers. En dat werpt zijn vruchten af, want al gauw merkt Marieke dat ze eigenlijk nog veel in haar mars heeft. Ze leert dat ze met kleine stapjes er uiteindelijk ook komt en krijgt meer evenwicht in het dagelijkse leven.

 

 

Paardenmeisje in hart en nieren

 

Wat nooit veranderde was haar liefde voor paarden. Vanaf haar 9e jaar rijdt ze al paard. Zo’n 1,5 jaar geleden neemt ze een besluit; ze ruilt haar vrijwilligerswerk als kwartiermaker in voor de staldienst bij een grote manege. Eerst maar een dagdeel, maar dat worden er al snel twee. De paarden staan niet op stal, maar lopen in kuddes in de wei. Ze houdt ze in de gaten, voert ze,  begeleidt klanten en bloeit helemaal op. Ze is niet meer bang wat mensen van haar verleden vinden. De eigenaars geven haar volop vertrouwen zonder te veroordelen. De kansen en uitdagingen die ze krijgt geven haar veel zelfvertrouwen.

 

 

Manege instructrice in spé

 

Als Marieke een jaar bij de manege aan de slag is, krijgt ze een dienstverband aangeboden, een droom die uit komt! Ze start met de opleiding instructrice en heeft het naar haar zin in de schoolbanken. Na een jaar is ze gediplomeerd om rijles te geven.  Lessen die zijn gericht op plezier en ontspanning voor zowel de rijder als het paard zelf.
Met 16 uur in de week bij de paarden heeft ze de perfecte balans tussen werk en ontspanning/rust gevonden.

 

 

 

Ik ga niet meer zo snel ‘op mijn bek’

 

Marieke zit nog steeds in een nazorg traject, dat moet voorkomen dat de depressies om de haverklap weer de kop op steken. Ze is nuchter en begrijpt dat er nog steeds goede en minder goede perioden zijn en misschien wel blijven. Maar door vrije tijd te plannen tussen de werkdagen door, blijft ze op koers en gaat ze minder snel ‘op haar bek’. En ze heeft nog een tip voor ons: ‘Als je de ruis om je heen loslaat, komen er mooie dingen op je pad. Ik vond mezelf nooit goed genoeg, maar nu voel ik me goed zoals ik ben!’

 

Go for it girl!