Verhalen

MOOIE, PERSOONLIJKE  VERHALEN

 

Als welzijnsorganisatie staan we midden in de maatschappij. We spreken dagelijks talloze mensen, organisaties en hulpverleners over schrijnende onderwerpen, maar zeker ook over de mooie dingen in het leven.

 

Regelmatig horen wij verhalen die zo ontroerend, boeiend of interessant zijn, dat wij hebben besloten deze met u te delen. Verhalen van mooie mensen met een mooi verhaal: u vindt ze vanaf nu verzameld op deze pagina.

 

Heeft u een mooi verhaal en wilt u dit wel met ons delen? Bel met Marion: 06-238 45 010.

 

Veel leesplezier!

Riet en Matty:

Bij onze club ben je niet alleen

 

Elke dinsdag- en donderdagochtend kom ik ze tegen: de dames van de breiclub. Donderdagmiddag is het tijd voor de spelletjesmiddag. Riet van de breiclub en Matty van de spelletjesmiddag kunnen enthousiast vertellen over hun activiteiten.

 

Lees verder

Dimitri de Groodt:
Een leven vol angst

 

Angst is nog lang niet overal bespreekbaar. Het taboe wordt vooral veroorzaakt door schaamte. Dimitri de Groodt, een actieve kwartiermaker bij Mikado, is die schaamte voorbij. Lees hier zijn aangrijpende verhaal.

 

Lees verder

Marieke ruilt kwartiermaken in voor droombaan

 

Dat het leven vol verrassingen zit, hoef je Marieke Willemsen niet te vertellen. Chronische depressies hebben vaak roet in het eten gegooid, maar ze heeft terug geknokt en gewonnen! Hier lees je haar mooie verhaal!

 

Lees verder

Miranda Blomsma:
Ik kan altijd nog kijken met mijn hart

 

Als Miranda voor me staat, is het eerste wat ik zie een prachtige meid met een stralende glimlach. Als ze begint te praten, heb ik nóg  niet door dat Miranda nog maar een héél klein beetje kan zien, slechts 5%. Voor haar ben ik een wazige vlek. Wat is er met haar gebeurd?

Lees verder

De geluksmomentjes van Talia

 

Ik word er altijd blij van: werken op kantoor bij Mikado Welzijn. Ik hou van de actie, de positieve sfeer en de gezellige collega’s. Een van de gezichten die ik ook altijd graag zie is die van Talia. Deze exotische verschijning helpt Mikado al ruim 3 jaar op vrijwillige basis. Maar daar zit wel een verhaal achter!

 

Lees verder

Marijke Peeters:
Die mevrouw met die witte haren

 

Als u wel eens naar die bibliotheek gaat, kent u ongetwijfeld de dame waarmee ik afgesproken had: Marijke Peeters. Kort koppie wit haar, klein van stuk en een jeugdige uitstraling ondanks haar 66 jaar. Wie is de vrouw die al 20 jaar het gezicht van de bibliotheek Duiven is?

 

Lees verder

Van drukke baan naar gehandicapte vrijwilliger

 

Hallo, mijn naam is Johan. Elke woensdagochtend ben ik te vinden bij het groenteplein in Westervoort.

Daar had ik zes jaar geleden helemaal geen tijd voor. Toen had ik een drukke baan en reisde ik dagelijks heen en weer naar Eindhoven. Tot…

 

Lees verder

Kerstactie BS De Wiekslag voor eenzame ouderen

 

Eind vorig jaar kregen we wel een heel bijzonder telefoontje binnen bij Mikado. Jante van Dijk, leerkracht bij Basisschool De Wiekslag uit Duiven, vertelde dat ze elk jaar met kerst op school geld inzamelen voor een goed doel. Zouden ze dit keer misschien geld mogen ophalen voor het project Mikado trakteert op Een Mooie Dag? En of! 

Lees verder

Marga Knoops:
het is heerlijk om mensen te leren kennen!

 

Het zal je maar gebeuren… Je bent nog jong, begin 50 jaar. Je hebt een volledige baan en met veel plezier werk je met mensen. Dat heb je ook nodig, want je bent erg sociaal.
Maar dan ineens kan je niet meer werken, je lijf werkt niet meer mee. Je zoon is allang het huis uit. Je moeder heb je met liefde intensief verzorgd tot het bittere einde. En daar zit je dan!

Lees verder

De reis die het leven van Jawad voorgoed veranderde

 

Donderdag 24 januari was de dag dat mijn kijk op vluchtelingen voorgoed een gezicht kreeg. Die middag had ik namelijk een gesprek met Jawad Hasan, stagiair bij Mikado. Jawad is gevlucht uit Syrië en woont nu met zijn gezin in Westervoort. Waarom is Jawad gevlucht en wat is er sindsdien gebeurd? Een aangrijpend verhaal…

Lees verder

Een onverwachte vriendschap

 

Miep is een dame van 84. Ze woont met haar man René in een bejaardenwoning in Duiven, haar zonen wonen in het westen van het land. Ze is pienter en optimistisch, ook al valt ouder worden soms niet mee. Zo heeft ze afscheid moeten nemen van haar grote passie toneelspelen.

 

Lees verder

Gezelligheid op wielen: de Eropuit bus

 

De Eropuitbus heeft u vast wel eens zien rijden in Duiven, Westervoort en omstreken. Het is een bijzondere bus die de mooiste ritten maakt voor bijzondere mensen: de senioren uit onze dorpen. De Eropuitbus rijdt niet om geld te verdienen, maar om ouderen een leuke dag te bezorgen.

 

Lees verder

          

Zegt u het maar!

 

Om de week vindt u in de Duivenpost of Westervoortpost de Welzijnswijzer. In deze rubriek vertellen wij nieuwtjes, doen we oproepen en houden wij u op de hoogte van onze activiteiten.

 

In de linker kolom van de Welzijnswijzer vindt u de rubriek ‘zegt u het maar’. Hierin komen vrijwilligers aan het woord die vertellen wat ze doen voor onze dorpen.

Wij laten u graag kennis maken met Tiny, Wilfred en Mary.

 

Lees verder