VACATURES

Stichting Mikado is een brede welzijnsorganisatie die verschillende projecten en diensten aanbiedt voor mensen van alle leeftijden in de gemeenten Duiven en Westervoort.

Mikado is een  dynamische organisatie die werkt aan welzijn daar waar de vraag is.

 

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een

 

Sociaal Werker,
aandachtsgebied taalprojecten en activiteiten buurtlounge,
voor 16  uur per week

 

De sociaal werker is een generalist met de volgende taken en competentiegebieden:

 

  • Eigen kracht versterken: de professional is gericht op het ondersteunen van eigen regie, en het versterken van de eigen kracht van burgers, gebaseerd op hun mogelijkheden, talenten en wensen.
   Hij stimuleert wat mensen wel kunnen, al dan niet met extra steun vanuit de omgeving en zo nodig met steun van andere professionals en vrijwilligers op diverse levensdomeinen.

 

  • Op de vraag af: de professional weet wat er speelt. Hij is aanwezig, toegankelijk en proactief. Hij heeft inzicht in wat er speelt bij de burgers en in de wijk. Hij vangt signalen op en pakt situaties op tijd aan en zoekt samen met burgers naar oplossingen.

 

  • Binden en verbinden: de professional ondersteunt de burger om de verantwoordelijkheid voor zichzelf, zijn naaste omgeving en zijn medeburgers vorm te geven. Hij zoekt verbinding met burgers, mantelzorgers, sociale netwerken etc. Hij streeft naar afstemming tussen informele en formele ondersteuning.

 

  • Integraal werken: de professional legt verbindingen met en tussen burgers, met andere professionals en diensten, om passende ondersteuning te realiseren. De burger en zijn vragen staan hierbij centraal.

 

  • Signaleren en agenderen: de professional staat midden in de samenleving. Hij signaleert problemen en kansen met en van individuen en groepen, in wijken en buurten.
   Hij handelt proactief en onderneemt actie met inwoners om knelpunten en mogelijkheden onder de aandacht te brengen en ermee aan de slag te gaan. Hij vertaalt individuele problemen naar te behalen resultaten.

 

 

Functie inhoud
Jij zorgt ervoor dat laaggeletterden en mensen met een migratieachtergrond passende taalondersteuning krijgen, om hun leven naar eigen kracht verder vorm te geven. Je zoekt naar kansen om het huidig aanbod verder te versterken en/of te innoveren.  Je ondersteunt en draagt zorg voor de vrijwilligers die zich hiervoor hard maken.
De buurtlounge is dé ontmoetingsplek in het Huis van Droo en ligt midden in de wijk. Jij maakt van de buurtlounge een ‘bruisend ontmoetingscentrum’ waar mensen bij elkaar komen voor koffie/thee en/of voor diverse activiteiten.

 

Werkomgeving
Onze vestiging in Duiven ligt midden in de wijk en is goed bereikbaar via fiets, auto of openbaar vervoer (trein). Het kantoor betreft een flexruimte, waar professionals, vrijwilligers & stagiaires samen diverse projecten vormgeven. Een informele gemoedelijke sfeer, waar passie, hard werken en humor samen komen.

 

Wij vragen:

 • Iemand met passie, enthousiasme, doorzettingsvermogen, humor en een hands-on mentaliteit.
 • Iemand die bovendien snel kan schakelen en flexibel is ingesteld
 • Een relevante Hbo-opleiding.
 • Aantoonbare ervaring met projectmatig werken en eigenkracht methodieken
 • Redactionele vaardigheden voor p.r. en affiniteit met social media
 • Gevoel voor politieke ontwikkelingen

 

Wij bieden

 • Een jaarcontract, met mogelijkheid tot 1 jaar verlenging
 • Met plezier samenwerken in en aan een dynamische in ontwikkeling zijnde organisatie
 • Enthousiaste en veelzijdige collega’s
 • Inschaling CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening (schaal 8)
 • Scholingsmogelijkheden vanuit de overkoepelende organisatie SantéPartners

 

Sollicitaties kunnen vóór 23 mei  2019  digitaal gestuurd worden naar:  info@mikado-welzijn.nl, t.a.v.  mevr. J. Verlaan

Gesprekken vinden plaats in de week van 27  mei 2019

Voor meer informatie verwijs ik u naar onze website.

 

Deze vacature zal zowel intern als extern worden geplaatst.

Studenten gezocht voor schooljaar 2019/2020

 

Loop stage bij Mikado !

We zoeken hiervoor unieke, creatieve en maatschappelijk betrokken HAN-stagiaires die ervoor willen gaan! Wil jij meedoen in Duiven en Westervoort en zo het welzijn van  inwoners  vergroten? Wil jij gezamenlijk aan de slag om het vinden, verbinden en versterken van deze bewoners te ondersteunen?

Meld je dan aan via info@mikado-welzijn.nl