Opbouwwerk altijd dichtbij

14 nov Opbouwwerk altijd dichtbij

Wij zijn Marjolein en Angela, opbouwwerkers in Duiven, Groessen, Loo en Westervoort. Heeft u ons al eens zien lopen of fietsen in uw buurt? En weet u wat u van ons kan verwachten?

Als opbouwwerkers zijn wij actief op het gebied van leefbaarheid in de wijken. Leefbaarheid gaat vooral over het prettig samenwonen in een wijk met de mensen om je heen. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld veiligheid, ontmoeting, hoe schoon is onze wijk, we maken ons zorgen over mensen in de wijk, we willen graag iets organiseren maar weten niet hoe of waar te beginnen.
Een voorbeeld van het afgelopen jaar is dat er vanuit een enquête (gemeente) rond het Eilandplein signalen kwamen dat mensen een plek missen waar ze naar binnen kunnen lopen en vragen kunnen stellen over allerlei onderwerpen zoals: ontmoeten, wonen, zorg over zichzelf of iemand anders, veiligheid. Hierop hebben we de samenwerking met de WijKern gezocht en is de wekelijkse inloop op vrijdag ontstaan. Hier zijn we ‘s ochtends aanwezig met een bakje koffie en kunnen we u waar mogelijk ondersteunen.
Een ander voorbeeld is dat we met de gemeente, Vivare en politie samenwerken in wijken waar de zorg groter is. Hier zijn we wat regelmatiger te vinden om de mensen in de buurt te leren kennen, op deze wijze laagdrempelig de vragen op te halen en samen naar oplossingen te zoeken.

We lopen rond in de dorpen, zijn binnenkort ook op de markt en in het centrum te vinden. We hebben nog een primeur: we rijden op de nieuwe Buurtfiets rond met onze mobiele koffietafel, waar we tot bijna bij uw voordeur elkaar kunnen ontmoeten. Binnenkort meer!
Hoe komt u met ons in contact? U kunt ons bellen of appen op nummer: Marjolein 06-51585711 m.siebelink@santepartners.nl en Angela 06-17866349 a.jansen@santepartners.nl.