De Voorleestrein

TAALHUIS – DE VOORLEESTREIN

Het doel van het Taalhuis:
deelnemers verbeteren hun taalvaardigheden, waardoor zij makkelijker kunnen participeren in de samenleving.

 

De Voorleestrein is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis
voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers. Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verrijkt de taalomgeving en brengt mensen met elkaar in contact.

Voorlezen voor kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat kinderen op school een voorsprong hebben, wanneer zij van jongs af aan zijn voorgelezen. Helaas komt het regelmatig voor dat kinderen thuis weinig of niet in aanraking komen met (voor)lezen. Bijvoorbeeld omdat de ouders niet of nauwelijks Nederlands spreken of zelf moeite hebben met lezen en schrijven. Kinderen kunnen daardoor een taalachterstand oplopen waardoor ze op school moeilijker meekomen.

 

Het Taalhuis is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen & Schrijven, ROC Rijn IJssel, Kunstwerk! de Bibliotheek, gemeente Duiven, Westervoort en Zevenaar, Caleidoz ,Mikado, Prago en Ivio.

Wilt u uw kind aanmelden voor de Voorleestrein? Of wilt u als vrijwilliger kinderen door middel van voorlezen helpen met hun taalachterstand?


Het Dienstencentrum is niet alleen dé plek voor wie hulp nodig heeft, maar ook dé plek voor mensen die iets willen betekenen voor anderen.

 

U kunt elke werkdag tussen 09.00 en 12.30 uur terecht bij het Dienstencentrum op nummer 0316-282 032. Mailen kan ook: dienstencentrum@mikado-welzijn.nl