SERVICEPUNT MANTELZORG

Het Servicepunt Mantelzorg is er voor ú!

 

Mantelzorg is een taak die veel voldoening geeft, maar ook ingewikkeld kan zijn en veel van u kan vragen.

 

Het Servicepunt Mantelzorg biedt ondersteuning en helpt om een situatie te creëren waar in u als mantelzorger zolang mogelijk hulp kunt blijven bieden zonder overbelast te raken. Wij helpen u om de balans tussen draaglast en draagkracht te behouden.

 

Het Servicepunt Mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden en in verschillende situaties. Het Servicepunt werkt samen met andere organisaties die een aanbod hebben voor mantelzorgers.

 

Waarvoor kunt u als mantelzorger terecht bij het Servicepunt Mantelzorg?

 

Luisterend oor & vraagverheldering

 

Wilt u uw verhaal vertellen en emoties delen met een ander, dan is een gesprek met een van onze medewerkers wellicht een prettige ervaring. De medewerker biedt een luisterend oor, geeft advies en heeft de deskundigheid om antwoord te geven op uw vragen. Er wordt samen met u gekeken naar de mogelijkheden voor ondersteuning bij uw mantelzorgtaak.

 

Informatie en advies

 

U kunt bij ons terecht voor informatie en advies over organisaties, voorzieningen en regelingen die voor u als mantelzorger van belang zijn.

 

Mantelzorg en het coronavirus

 

MantelzorgNL (de landelijke vereniging voor mantelzorgers) biedt ook in deze moeilijke periode ondersteuning.

De Mantelzorglijn van MantelzorgNL is het informatiepunt in Nederland voor iedereen die vragen heeft over mantelzorg en corona. De Mantelzorglijn is momenteel  tot  8 uur ’s avonds beschikbaar om vragen te beantwoorden van mantelzorgers en professionals. De Mantelzorglijn is te bereiken via 030-7606055.

Op de website van MantelzorgNL www.mantelzorg.nl, staan lijsten met ‘veel gestelde vragen en antwoorden’ voor zowel mantelzorgers als voor gemeenten. Zo vaak als nodig wordt deze lijst aangepast op basis van nieuwe kennis en nieuwe vragen.

 

Daarnaast proberen we mensen die hulp nodig hebben en mensen die iemand kunnen helpen met elkaar in contact te brengen  via www.wehelpen.nl

Met vragen hierover kunt u contact opnemen met Bart Hoesté van Mikado 06-107 22 666.

 

 

Lotgenotencontact

 

Jaarlijks organiseren wij de ‘Dag van de Mantelzorg’. Een dagje uit, speciaal voor ú!

De afgelopen maanden heeft het mantelzorg café op de eerste donderdag van de maand bijeenkomsten gehad in het Huis van Droo.

Ondanks dat sommige mensen de weg naar het mantelzorg café goed wisten te vinden viel het aantal deelnemers tegen.

Uiteindelijk is besloten om per 1 juni 2019 te stoppen met het mantelzorg café in de huidige vorm. We zijn aan het bekijken hoe we een andere vorm van ontmoeting kunnen realiseren voor mantelzorgers. We hopen u hier binnenkort meer informatie over te kunnen geven.

 

Waardering

 

Mantelzorgcompliment

Is er iemand in uw omgeving waarvan u vindt dat hij of zij in aanmerking komt voor het ‘Mantelzorgcompliment’? Download dan  het aanvraagformulier via de website van de gemeente Duiven of de gemeente Westervoort.

 

Praktische hulp / respijtzorg

 

Wij kunnen u in contact te brengen met vrijwilligersorganisaties die u praktische hulp kunnen bieden.De vrijwilligers van de Bezoek- en Opvang Service (BOS) ondersteunen u door uw partner, vader, moeder of kind (de zorgvrager) thuis gezelschap te houden. Hierdoor krijgt u even de mogelijkheid om iets voor uzelf te doen.

 

Activiteiten voor mantelzorgers

 

In verband met het coronavirus hebben wij de activiteiten voor de komende periode moeten stopzetten.

 

 

 

Voor meer informatie kunt u tijdens werkdagen terecht van 9.00 uur tot 11.00 uur.

Servicepunt Mantelzorg
(bereikbaar via Dienstencentrum)
Fuutstraat 50
6921 WJ Duiven
Tel: 0316 – 282032
Email: dienstencentrum@mikado-welzijn.nl

Download hier onze informatiebrochures

Servicepunt Mantelzorg
BOS folder

Download hier onze Wegwijzer Mantelzorg voor Duiven en Westervoort