OUDERENWERK

Het ouderenwerk biedt vele diensten en voorzieningen voor ouderen aan. Van informatie, advies, ondersteuning en bemiddeling, tot activiteiten op het gebied van sport, ontmoeting, educatie en onderzoek.

 

Uw wens om zo lang mogelijk zelfstandig en actief te blijven is voor ons een belangrijke drijfveer. Samen met u wil Mikado werken aan een zo plezierig mogelijk oude dag.

 

Mikado biedt onderstaande diensten en activiteiten aan:

• Aangenaam, samen actief.
• In Beweging, sportief én gezond.
• Maaltijdvoorziening, een smaakvol gemak.
• Bezoek- en Opvang Service (BOS), een moment voor uzelf.
• Informatiebijeenkomsten ‘1e Hulp bij mantelzorg’.
• Vertrouwd Wonen, zolang mogelijk zelfstandig.
• Levensboek maken.
• Thuisadministratie / Financieel Trefpunt Duiven Westervoort

 

Hieronder vindt u een korte inhoud van deze onderwerpen. Wilt u er meer over weten, neem dan contact op met Stichting Mikado. U kunt ook een uitgebreide brochure aanvragen. U kunt ons bereiken op werkdagen van 9.00 – 12.30 uur op telefoonnummer 0316 – 250700.

 

Activerend Huisbezoek Duiven / Westervoort heeft voor ouderen een overzicht samengesteld met activiteiten in de gemeenten Westervoort, Duiven, Loo en Groessen. Wilt u weten welke activiteiteten dit zijn en wanneer deze plaatsvinden download dan het activiteitenoverzicht In dit overzicht vindt u ook alle adressen en telefoonnummers.

 

Aangenaam, samen actief
Bent u iemand die graag naar een museum gaat? Of houdt u van wandelen, fietsen, kaarten of kleien? Zoveel mensen, zoveel activiteiten en hobby’s. Iets samen doen betekent samen plezier hebben en dat maakt nu net het verschil. Zoekt u iemand om uw hobby of passie mee te delen, dan kan Aangenaam veel voor u betekenen: hulp bij het vinden van een leeftijdgenoot die óók op zoek is!

 

In Beweging, sportief én gezond
Op een drafje de paden op en de lanen in, dàt zit er misschien niet meer in. En ook niet die gedroomde spagaat van lang vervlogen tijden. Maar stilzitten? Dat hoeft nou ook weer niet. Bewegen is van deze tijd, voor jong en oud! Want bewegen houdt de spieren soepel, voorkomt klachten en houdt u fit. En in beweging blijven, dat kan op allerlei manieren. Komt u eens een kijkje nemen, dan ziet u dat het ook een leuke en informele manier is om andere mensen te ontmoeten door samen actief te zijn. Download onze folder voor de activiteiten >>

 

Maaltijdvoorziening, een smaakvol gemak
Of u nou een culinaire hoogvlieger bent of een echte aardappeleter, koken moeten we allemaal. En het liefst gevarieerd en gezond. Maar wat nu als de dag komt dat dit niet meer zo makkelijk gaat? Dan is er de maaltijdvoorziening, voor smaakvolle en gezonde gerechten.

 

U hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden:
• Koelversmaaltijden
• Vriesverse maaltijden

 

Bezoek- en Opvang Service, een moment voor uzelf
Ze staan er vaak alleen voor. De mensen die dag in dag uit in beslag worden genomen door alle zorgtaken voor een familielid. Iemand in de directe omgeving vinden die bereid is om regelmatig bij te springen, dat is eerder uitzondering dan regel. Dus tijd voor ontspanning en leuke dingen is er vaak niet, terwijl juist deze mensen dat zo goed kunnen gebruiken.

 

Informatiebijeenkomsten ‘1e Hulp bij mantelzorg’
In samenwerking met het WWZ-loket Duiven en het Team Goed Voor Elkaar Westervoort organiseert het Servicepunt Mantelzorg informatiebijeenkomsten 1e hulp bij Mantelzorg. U krijgt informatie over ondersteuning, regelingen en voorzieningen in uw eigen woonplaats. Natuurlijk is er ruim de gelegenheid uw vragen te stellen. U ontvangt de Wegwijzer mantelzorg, waarin u de belangrijkste informatie nog even rustig na kunt lezen. Deelname is kosteloos.
Meer informatie hierover vindt u op de pagina Servicepunt Mantelzorg.

 

Vertrouwd Wonen
U bent nooit te jong om na te denken over uw huis en de toekomst. Juist wanneer u nog jong bent is het verstandig na te denken over woningaanpassingen die u veel profijt kunnen opleveren in de toekomst. Door de ontwikkelingen in de huidige woningmarkt is het niet meer vanzelfsprekend dat u meerdere keren gaat verhuizen. Het is dan goed om na te denken over hoe u uw huidige woning zo goed mogelijk kunt aanpassen aan de gemakken van nu en later. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje…

 

Thuisadministratie
Door allerlei omstandigheden kan iemand het overzicht op de financiën kwijt raken. Dat kan door ouderdom komen of te maken hebben met een verlies van een geliefd persoon. Maar ook door het kwijtraken van een baan of door ziekte kan iemand moeite krijgen om de administratie op orde te houden. Als er dan niemand in de directe omgeving is die kan helpen, is het tijd voor een steuntje in de rug.

 

Financieel Trefpunt Duiven Westervoort
Het Financieel Trefpunt Duiven Westervoort is er voor iedereen die een (ondersteunings-) vraag heeft op het gebied van financiën of administratie. Het gratis inloopspreekuur wordt gehouden tijdens de spreekuren van het Sociaal Raadslieden Werk. Vrijwilligers van de Thuisadministratie en Schuldhulpmaatje ondersteunen vragen die niet direct door de sociaalraadslieden beantwoordt hoeven te worden.
Elke woensdagmiddag 13.30-15.30 uur in het Huis van Droo, Fuutstraat 50 te Duiven.
Elke donderdagmiddag 13.30-15.30 uur in het Kulturhus, Rivierweg 1 te Westervoort.

 

 

Levensboek maken
Vertelt u graag over wat u allemaal meemaakte en vindt u nog maar weinig gehoor? Dan is het project Levensboeken vast wel iets voor u. Een vrijwilliger komt wekelijks bij u langs, u vertelt uw mooie verhalen , de vrijwilliger luistert en schrijft op wat u vertelde. Úw verhaal, dat als u helemaal bent uitverteld tot een mooi  boek wordt gemaakt.

Het Levensboek project is mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds
Logo Oranje Fonds

 

Voor informatie of vragen kunt u op iedere werkdag van 9.00 tot 12.30 uur bellen met:

 

Fuutstraat 50
6921 WJ Duiven
Tel: 0316 – 250700
E-mail: info@mikado-welzijn.nl

BOS folder

Download hier onze informatiebrochures