Kwartiermaken

KWARTIERMAKEN

De sociaal werker en de Kwartiermakers maken activiteiten en voorzieningen in de wijk toegankelijk voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking. De kwartiermakers worden ingezet vanuit hun ervaringsdeskundigheid.  Zij wijzen de weg en ondersteunen om weer mee te doen naar eigen wens en mogelijkheden.
Meedoen in de wijk geeft iedereen het gevoel er weer bij te horen en draagt positief bij aan het herstel.

Wij staan voor een gastvrije, inclusieve samenleving voor iedereen die met uitsluiting te maken heeft!! Verder ontkrachten wij het stigma dat op deze groep rust: tenslotte is niemand zijn stoornis!

 

Regelmatig vinden er activiteiten plaats die georganiseerd en begeleid worden door onze kwartiermakers. Soms zijn dit eenmalige initiatieven, maar er vinden ook structurele activiteiten plaats:

 

SAMEN CREATIEF BEZIG ZIJN

 

Heeft u zin om mensen te ontmoeten, gezellig te kletsen en creatief bezig te zijn, onder het genot van een kopje koffie of thee, dan is ons nieuwe creatieve initiatief misschien iets voor u. Wij starten vanaf 21 september 2017 met een creatieve groep in Westervoort. Deze wordt eens in de twee weken gehouden op donderdagmiddag, van 13.00 tot 15.00. Dit uur is voor volwassenen die met anderen creatief bezig willen zijn.

U kunt aansluiten met uw eigen hobby, zoals schilderen/breien/naaien of meedoen met kleine projecten waarop u zich kunt inschrijven. Ook eigen creatieve ideeën worden gewaardeerd en misschien vindt u het ook leuk uw kennis over een bepaald onderwerp met de groep te delen.

Laagdrempelig, er wordt soms een kleine bijdrage gevraagd van een paar euro voor materiaal bij een bepaald project.

In het Ondernemerscentrum het Deltahuis, Uitterweert 2 in Westervoort is een lokaal beschikbaar gesteld en voor basis-hobbymateriaal wordt gezorgd, zoals papier, karton, verf, kwasten, vilt, lijm, scharen etc. En natuurlijk staat er koffie en thee klaar.

 

BEWEGEN IS LEUK!

 

Wil je op een laagdrempelige manier en onder deskundige begeleiding vrijblijvend kennis maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten? Op elke woensdagochtend is er van 11.00 tot 12.00 uur bij Sports Planet in Westervoort een beweeg uur voor iedereen vanaf 18 jaar die sporten en bewegen niet vanzelfsprekend vinden of moeite hebben om deel te nemen aan het reguliere verengingsleven.

Soms is er iets wat je belemmert om te gaan sporten. Je voelt je niet op je gemak of misschien werkt een arm of been niet mee en is de drempel naar een reguliere sportvereniging te hoog. Wij weten uit ervaring dat veel mensen hier mee worstelen. Wat kan je wel en wat kan er niet? Daarom bieden we je de mogelijkheid om kennis te maken met sportieve spelactiviteiten. Je zult verrast zijn over wat je wél kunt! En hoe leuk dat is!

Om mee te doen hoef je je niet aan te melden, want je bent meer dan welkom. Na de tijd is er gelegenheid om gezellig na te praten onder genot van een drankje in de kantine. Kom dus naar Sports PLanet aan de Emmerik 5 in Westervoort en sport gezellig met ons mee!

 

Heeft u vragen over kwartiermaken, de activiteiten en de mogelijkheden? Of bent u geïnteresseerd om mee te helpen of mee te denken?

Neem contact op met Lucia Dijkstra. U kunt haar bereiken op tel. 06-23589003.

 

Mikado Welzijn – kwartiermaken
Fuutstraat 50
6921 WJ Duiven
E-mail: l.dijkstra@mikado-welzijn.nl