JONGERENWERK

KIDSCLUB

 

Op elke eerste woensdag van de maand vindt de kidsclub plaats.

De kinderen zijn welkom van 14.30 uur tot 16.00 uur in het Huis van Droo, Fuutstraat 42 in Duiven.

 

De Kidsclub is een super leuke activiteit waarbij we knutselen of sporten met kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Alle kinderen zijn welkom, de kinderen kunnen zich per maand opgeven en zitten niet vast aan verplichtingen.

Bijdrage is maar €1,- voor de knutselmaterialen!

 

Wij hebben nog plek over, dus kent u kinderen die dit leuk vinden dan zijn ze van harte welkom. Zelf ook een keer komen kijken of samen met uw kind(eren), ik hoor het graag!

De vorige keer waren er maar liefst 18 kinderen!!

Ouders zijn aanwezig bij de activiteit.

 

Aanmelden voor een de Kidsclub kan via kidsclub@outlook.com.

Mikado Kidsclub 2
Mikado Kidsclub 3

GIRLS ONLY!

 

Op elke donderdagmiddag in de even weken is er de Girls Only.

Dit is voor meiden tussen de 12 en 16 jaar.

De meiden zijn welkom van 16:15 uur tot 17.15 uur in het Jeugdhonk (parkeerterrein DVV).

 

Een super leuke activiteit waarin we knutselen en sporten met de meiden. We doen echte meidendingen.

Maar het is meer dan alleen een gezellig knutselgroepje. Met de meiden praten we ook met name over thema’s in hun leven of in de samenleving. Zo hebben wij bijvoorbeeld gesprekken over spijt, wat is spijt, waar heb jij spijt van. Vervolgens maken wij zelf popcorn en kijken we de film ‘Spijt’ van Carry Slee.

De meiden hebben twee weken geleden zelf spiegels gemaakt, tijdens de volgende Girls Only gaan we zelf make-up maken en met de meiden in gesprek over make-up.

Wanneer maak jij je op, hoe veel make-up doe jij op. Daaraan maken wij een koppeling naar foto’s waarop je make-up op hebt en de verspreiding  daarvan.

Het heeft ook dus een educatief aspect zonder daar de nadruk op te leggen.

Alle meiden zijn welkom, we hebben momenteel een klein groepje meiden  (6 vaste meiden die altijd komen). We hebben een groepsapp waarin de meiden laten weten dat ze komen.  De bijdrage is maar €2,- voor de materiaal.

 

We zijn erg op zoek naar nieuwe meiden die de groep kunnen aanvullen.
Iets voor jou? Bel of app naar: 06-16733282. Mailen kan ook: m.jansen@mikado-welzijn.nl.

Mikado Flyer Girls Only
Mikado Girls Only

JONGERENCOACHING

 

Soms zijn er momenten in je leven dat het even niet meezit. Je hebt het even gehad met school, je kunt geen werk of stageplek vinden, je hebt een aantal schulden, je vindt geen aansluiting bij leeftijdsgenoten en je voelt je soms alleen, of misschien spelen er andere dingen. Je wilt iets van je leven en toekomst maken, maar weet niet goed hoe dat aan te pakken. Dan is een persoonlijke coach misschien iets voor jou. Iemand die je helpt bij dat wat jij wilt bereiken.

 

Coaches
Bij Coaching voor Jongeren van Stichting Mikado werken verschillende vrijwillige coaches. Van jong tot oud, man of vrouw, met verschillende achtergronden en talenten en met verschillende interesses. De coach is er speciaal voor jou en geeft je advies, ondersteuning, of alleen een luisterend oor. Samen zoeken we een coach die bij je past.

 

Hoe het werkt
Je maakt kennis met een coach. Als het tussen jullie klikt gaan jullie samen van start (als het niet klikt maak je kennis met een andere coach). Je spreekt gemiddeld één keer in de week samen af.

 

Wat wordt er van je verwacht
Er zijn geen kosten verbonden aan Coaching voor Jongeren. Om een hulp van een coach te krijgen moet je wel iets van je leven willen maken, tussen de 11 en 27 jaar zijn en – heel belangrijk – zélf gemotiveerd zijn!

 

Aanmelden
Stuur een mail naar b.hoeste@mikado-welzijn.nl met je naam en adres- gegevens en geef aan waarom je geïnteresseerd bent in Coaching voor Jongeren. Vervolgens maken we een geheel vrijblijvende afspraak om kennis te maken en meer informatie te geven. Je kunt ook appen naar
06-107 22 666

 

Wil je meer informatie over coaching voor jongeren, kijk dan op op de website www.jongerencoachingdeliemers.nl

 

Klik op de afbeelding om de folder te openen.

VAN BASISSCHOOL NAAR VOORTGEZET ONDERWIJS

 

Maak je net de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs en moet je erg wennen aan het nieuwe systeem? Huiswerk maken, plannen en organiseren van jouw leerwerk of andere zaken? Samen met het Candea College ondersteunen wij hierin!

 

Wil je weten of het wat voor je is? Stuur dan een app naar Bart Hoesté via 06-107 22 666 of stuur een mail naar b.hoeste@mikado-welzijn.nl

Folder jongerencoach voor brugklassers

Klik op de afbeelding om de folder te openen.