Ontmoeting in de Wijk gaat van start!

Ontmoeting in de Wijk!

17 mrt Ontmoeting in de Wijk gaat van start!

Ontmoeting in de Wijk gaat van start!

Door de bezuinigingen in de zorg en de ontwikkeling naar langer zelfstandig thuis blijven wonen maken thuiszorgorganisaties, huisartsen en praktijkondersteuners zich grote zorgen over de toename van het aantal mensen dat zich eenzaam voelt en is.

Daarom heeft Mikado ‘Ontmoeting in de Wijk’ bedacht. Ontmoeting in de Wijk is een voorziening  waar alle bewoners van Duiven en Westervoort  twee dagen per week terecht  kunnen voor een gezellige en gezamenlijke dag. Deze dag wordt georganiseerd door vrijwilligers en deelnemers samen. Eigen kracht staat centraal. Er wordt gekeken naar wat (nog) wel kan en niet naar wat niet (meer) kan.

Het dagprogramma wordt in overleg met elkaar vastgesteld. De lunch wordt samen (voor) bereid en er wordt samen gegeten. Het ‘samen eten’ is belangrijk omdat mensen die zich eenzaam voelen eten minder belangrijk lijken te gaan vinden en samen eten is voor de meesten nu eenmaal leuker en lekkerder dan alleen eten!

Het doel van Ontmoeting in de Wijk is mensen en activiteiten met elkaar in contact brengen en mensen een doel en een dagbesteding geven. Bijvoorbeeld samen naar de weekmarkt gaan, een activiteit in de Seniorclub volgen of samen puzzelen of handwerken. Zo kan Ontmoeting in de Wijk bijdragen aan minder eenzaamheid en aan langer prettig en zelfstandig wonen.

Ontmoeting in de Wijk is laagdrempelig en vrijblijvend. Het is ook mogelijk even binnen te lopen voor een kopje koffie, een activiteit of een praatje om vervolgens weer verder te gaan met de dag. Alles is bespreekbaar. Iedereen is welkom!

Dinsdag 3 maart gaat Ontmoeting in de Wijk van start in het theehuis van woongroep Het Orakel in Westervoort (in Hamerstaete). Voor aanmelden of informatie kunt u contact opnemen met Bianca Kemperman, projectleider Ontmoeting in de Wijk:  tel. 06 10 54 60 32.

Ontmoeting wordt mede mogelijk gemaakt door Oranjefonds, VSB Fonds en de Duivense Uitdaging.

Download HIER de flyer over het project Ontmoeting in de wijk

oranjeFonds VSB Fonds ABC Zorgcomfort Diafaan Gemeente Duiven Het orakel Westervoort