Nieuwe kwartiermakers Mikado: Krachtpatsers in kwetsbaarheid

11 jul Nieuwe kwartiermakers Mikado: Krachtpatsers in kwetsbaarheid

Mikado heeft opnieuw haar team kwartiermakers uitgebreid. Met Ancil Jansen, Bob Wouterson en Dimitri de Groodt staat de teller nu op 12. Kwartiermakers organiseren laagdrempelige activiteiten voor mensen met een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid. Deze groep mensen brengt hun tijd vaak noodgedwongen alleen door. Contact met lotgenoten kan de cirkel doorbreken.


Niet aangeboren hersenletsel
Ancil en Bob zijn nieuwkomers in het team kwartiermakers van Lucia Dijkstra. Samen zijn ze een plan aan het smeden om na de zomer bijeenkomsten te gaan organiseren voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Hierbij moet je denken aan hersenletsel als gevolg van een ongeval, hersenbloeding, tumor of bijvoorbeeld zuurstoftekort. Er zijn zo’n 650.000 mensen in Nederland die hier dagelijks beperkingen van ondervinden. Zowel Ancil als Bob hebben een herseninfarct gehad en zijn in die hoedanigheid echte ervaringsdeskundigen.
Zodra het plan is uitgewerkt en de groep kan starten, brengen wij je hier in de Welzijnswijzer van op de hoogte uiteraard.


Psychische kwetsbaarheid
Dimitri is de derde kwartiermaker die wij graag even willen voorstellen. Hij is nu 1 jaar actief en houdt zich vooral bezig met het organiseren van bijeenkomsten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid onder de naam Connection. Vragen, behoeften, talenten en ervaringen worden met elkaar gedeeld, wat de weg naar herstel een stuk makkelijker maakt.
Connection vindt zowel in Duiven plaats als in Westervoort. Ben je geïnteresseerd, kom dan gerust langs voor een kopje koffie en ontdek dat je niet alleen staat!
In Duiven ben je elke maandag van 13.00 tot 15.00 van harte welkom in de Boomgaard, Schoolstraat 9 (te bereiken via de ingang van De Stek aan de Rijksweg 53).

In Westervoort kan je elke donderdag aanschuiven in Inloophuis De Herberg, Dorpstraat 107 vanaf 10.00 uur.

Wil je meer weten over kwartiermaken? Kijk dan op de website van Mikado: www.mikado-welzijn.nl/onze-diensten/kwartiermaken.