Nieuw gezicht voor het Activerend Huisbezoek

01 aug Nieuw gezicht voor het Activerend Huisbezoek

Vanaf 1 juli is Yvonne Bloemberg de nieuwe coördinator van het activerend huisbezoek. Yvonne neemt de functie over van Baukje Boschker (STMR/Rode Kruis). Voor Baukje is de tijd aangebroken om van haar pensioen te gaan genieten. Yvonne: ‘’Ik vind het een geweldig project om voort te mogen zetten!’’.

 

Terug in de maatschappij

Het activerend huisbezoek heeft als doel inwoners te activeren om waar mogelijk (weer) mee te doen in de maatschappij. Ook wordt gekeken hoe het zelfstandig functioneren kan worden verbeterd. Het activerend huisbezoek heeft vrijwilligers die voor een bepaalde periode op huisbezoek gaan bij de cliënt en samen op zoek gaan naar mogelijkheden en oplossingen. Yvonne: ‘’Deze oplossingen kunnen groot en klein zijn, van een rondje lopen tot het zoeken van vrijwilligerswerk. Maar ook meegaan naar collectieve activiteiten is een mogelijkheid. Voor sommige inwoners is de stap te groot om zelf iets te ondernemen, daarom staan er enthousiaste vrijwilligers klaar om hen een handje te helpen’’.

 

Ondersteuning

‘’Het is waardevol om bij te dragen aan het welzijn van inwoners. Niet door dingen over te nemen maar door hen net dat steuntje in de rug te geven, waardoor ze zelf stappen kunnen maken.

Als sociaal werker ondersteun ik inwoners die een collectieve activiteit willen opzetten, denk hierbij aan een fietsgroep, yogalessen of een vrouwenochtend. Het activerend huisbezoek sluit hier prima bij aan!”

 

Is dit vrijwilligerswerk misschien ook iets voor u? Neem dan vrijblijvend contact op met Yvonne Bloemberg, sociaal werker bij Mikado voor meer informatie. Dat kan via y.bloemberg@mikado-welzijn.nl of door te bellen naar 06-44458152.