Een mooi eerste jaar voor het project Levensboeken!

Foto bij hoofdartikel Welzijnswijzer week 19-2017

19 mei Een mooi eerste jaar voor het project Levensboeken!

Sinds 1 juli 2016 is het levensboekenproject van start gegaan in Duiven en Westervoort. Met behulp van subsidie van het Oranje Fonds konden vrijwillige coördinator Jan van den Berg en sociaal werker Bart Hoesté van Mikado starten met het project. Beginnend met een handvol vertellers konden een vijftal schrijvers en een vormgever aan de slag met de eerste boeken.

Momenteel wordt er gewerkt aan 23 levensverhalen en zijn er 8 boeken gerealiseerd; een mooi resultaat in één jaar tijd! Wat het project echter vooral waardevol maakt is hoe zowel schrijvers als vertellers het project ervaren:

“Het contact met de vertellers, het gevoel dat je de wereld een heel klein beetje mooier maakt door jouw eigen inzet, dat maakt het werk als schrijver zo leuk.Er komt van alles voorbij: een lach en niet zelden ook een traan” vertelt Jan.
“Ik hoor vaak dat men ons werk waardeert: ‘doen jullie dat helemaal gratis?’ of ‘Jij kent mij straks beter dan mijn eigen zonen’. De ontmoetingen hebben soms ook een therapeutische werking.”

Prachtige boeken

Op de foto zie je het resultaat van de al gerealiseerde boeken. Prachtige hardcover boeken vol verhalen, foto’s en afbeeldingen. De vertellers zijn er blij mee en hebben lovende woorden voor Joke, die als vormgever de finishing touch aanbrengt. Samen met de verteller ontwerpt ze de omslag, maar wordt ook het lettertype en bijvoorbeeld het soort papier uitgekozen. Het uiteindelijke resultaat is een boek dat volledig aan de wensen van de verteller voldoet.

Oranje Fonds

Wij zijn het Oranje Fonds zeer erkentelijk voor hun subsidie van € 2400,- waarmee het Levensboeken project mogelijk werd gemaakt. Dit geldt ook voor de gemeenten Duiven en Westervoort, die beiden ook een financiële bijdrage hebben geleverd.
U kunt meer lezen over het project op de website van Mikado Welzijn:
www.mikado-welzijn.nl/levensboek/