Mijn buren zijn ‘(te) gek’

07 apr Mijn buren zijn ‘(te) gek’

Heeft u als bewoner wel eens te maken met overlast of onbegrepen gedrag van iemand bij u in de buurt? Blijven de gordijnen dicht of staat er juist geregeld een wijkagent bij het huis van de buren? Dan kan het mogelijk zijn dat er bij uw buurtgenoot sprake is van een psychisch kwetsbaarheid. Tijdens onze bewustzijnsbijeenkomsten in Westervoort en Duiven kunt u ervaren wat er achter iemands gedrag kan zitten, hoe u hiervoor begrip kunt tonen en hoe u diegene kunt helpen.

Als iemand in onze directe omgeving “doordraait”, zijn we snel geneigd de wijkagent te bellen. Soms houden we er geen rekening mee dat onze buur misschien een psychose, een depressie of bijvoorbeeld een angststoornis heeft of bekend is met Autistisch Spectrum Stoornis (ASS).

Als we begrijpen wat zo’n aandoening inhoudt, kunnen we anders gaan reageren op zijn of haargedrag.

Begrip krijgen door te ervaren
Wij nodigen u graag uit voor deze bewustzijnsbijeenkomst in Westervoort of Duiven.  Tijdens deze bijeenkomsten komen ervaringsdeskundigen aan het woord en kunt u ervaren wat het is om een psychische aandoening of ASS te hebben. Wij hopen hiermee vooroordelen om te zetten naar begrip. Maar ook hoe u iets kunt betekenen voor uw buurtgenoot.

Er worden drie workshops gegeven waarvoor u zich kunt inschrijven:

  1. Het ervaren van een psychose d.m.v. een VR bril (Jeroen Zwaal)
  2. Autisme belevingscircuit (MEE)
  3. Workshop angst en depressie.


Aanmelden noodzakelijk
U ben van harte welkom op de volgende bijeenkomsten:
Westervoort, dinsdag 17 mei van 18.30-21.30 uur in de Nieuwhof, Rivierweg 1 of
Duiven, donderdag 19 mei van 13.30-16.30 uur op het Eilandplein 302-302 bij de WijKern en Mikado.
Omdat er een beperkt aantal plekken zijn, vragen wij u zich van tevoren aan te melden bij Angela via a.jansen@mikado-welzijn.nl of Marieke via m.nijland@mikado-welzijn.nl en uw voorkeur aan te geven voor twee workshops.
De mensen die zich vorig jaar hebben aangemeld, zullen nog een e-mail hierover ontvangen.