Mantelzorgnieuws

15 nov Mantelzorgnieuws

Wegwijzer Mantelzorg

Sinds begin oktober is de Wegwijzer Mantelzorg beschikbaar. Een handige informatiekaart voor mantelzorgers en zorgprofessionals die samen met de gemeenten Duiven en Westervoort tot stand is gekomen. De Wegwijzer Mantelzorg biedt antwoorden op vragen die kunnen spelen bij mantelzorgers, maar ook bij professionals. De informatiekaart wijst mantelzorgers de weg naar organisaties of informatiebronnen die hen verder kunnen helpen. Daarnaast krijgen mantelzorgers een beeld van wat er allemaal is op het gebied van mantelzorg.

De kaart is onder andere te vinden bij huisartsen, de bibliotheken, apotheken, de gemeente, het WWZ loket en het Goed voor Elkaar Team
Er is zowel een exemplaar voor Duiven als voor Westervoort en de Wegwijzer is natuurlijk  ook  online te vinden en te downloaden  op onze website:
https://www.mikado-welzijn.nl/onze-diensten/servicepunt-mantelzorg/

Mocht u de Mantelzorgwijzer willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met het Dienstencentrum 0316-282032 (09.00-12.30 uur) of via mail dienstencentrum@mikado-welzijn.nl.

 

Mantelzorg tafel Bibliotheek Duiven

In de bibliotheek Duiven is geregeld een thematafel te vinden. Op deze tafel vindt u allerlei boeken en informatie over een bepaald onderwerp.
Mikado en de bibliotheek Duiven hebben samen vorm gegeven aan de tafel van oktober.
In oktober is het onderwerp van de thematafel Mantelzorg.  Op de tafel staan verschillende boeken over mantelzorg. Boeken met persoonlijke verhalen, maar ook ervaringen en adviezen van mantelzorgers. Ook kunt er de Wegwijzer Mantelzorg en interessante folders van Mikado vinden. Informatie over de bioscoopbonactie voor Jonge Mantelzorgers is natuurlijk ook aanwezig.
Vanuit Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers, zijn er verschillende tiplijsten beschikbaar, zoals ‘Uw naaste in het ziekenhuis’. Daarnaast kunt u gratis het magazine Mantelzorger meenemen.
Al met al genoeg redenen om een bezoekje te brengen aan de bibliotheek in Duiven!