Kerstactie BS De Wiekslag voor eenzame ouderen

Kerstactie BS De Wiekslag
voor eenzame ouderen

Eind vorig jaar kregen we wel een heel bijzonder telefoontje binnen bij Mikado. Jante van Dijk, leerkracht bij Basisschool De Wiekslag uit Duiven, vertelde dat ze elk jaar met kerst op school geld inzamelen voor een goed doel. Zouden ze dit keer misschien geld mogen ophalen voor het project Mikado trakteert op Een Mooie Dag? En of!

 

Eenzame senioren

Mikado zet zich op verschillende manieren in om de eenzaamheid bij ouderen te verdrijven. Een van de activiteiten is het gezamenlijk lunchen bij brasserie Een Mooie Dag. Dit initiatief wordt geheel gefinancierd door ondernemers uit de regio. Dat een basisschool ook een steuntje bij wil dragen was dus voor ons een aangename verrassing. Het feit dat kinderen zich inzetten voor onze ouderen vinden wij natuurlijk fantastisch.

 

Vrolijke overhandiging

Op 12 maart komen er 4 vrolijke leerlingen onder begeleiding van Jante de brasserie instuiven. In hun hand een geweldige waardebon, waarmee wij 4 eenzame ouderen blij kunnen maken met een lunch. Terwijl Een Mooie Dag ons verwent met Ranja of koffie en cupcakes, praten we volop over de opa’s en oma’s en waarom ze samen komen eten in de brasserie. Als ik uitleg dat ze allemaal alleen zijn en zo andere mensen ontmoeten en vrienden kunnen worden, krijgt Micah een idee. “Als je 2 opa’s en 2 oma’s hebt, misschien vinden ze elkaar dan wel lief. En dan kunnen ze samen gaan wonen”.  Goed idee Micah!

 

Alle leerlingen van Basisschool De Wiekslag: heel erg bedankt, goed gedaan!

(op de foto van links naar rechts: Snezhana, Terra, Alex en Micah)