Jong Volwassen Groep

18 jun Jong Volwassen Groep

Sinds september 2019  komt er 17 keer per jaar op de maandagavond van 18.00-19.00 uur een groep meiden en jongens bij elkaar in het Huis van Droo in Duiven (soms bij Creon in Westervoort).
De  jongeren zijn tussen de 14 en 20 jaar en hebben meer zorgen dan zou moeten voor hun leeftijd. Het gaat om jongeren waarbij in de familiekring onder andere sprake is van ziekte, scheiding, beperking of verslaving.

Jongerencoach Karin Groot van Jongerencentrum Creon begeleidt de groep en bespreekt met de jongeren wat ze tijdens de avond willen doen.

De jongeren hebben het met elkaar over hun thuissituatie maar vinden het ook leuk om samen een activiteit te doen en/of gezellig te praten met elkaar.

De jongeren zelf over de groep:

Wat de groep voor mij betekent; Weten dat je er niet alleen voor staat.

Als ik deze groep moet omschrijven, dan zal dit het zijn;  Door af en toe bijeen te komen heb je wat afleiding van je thuissituatie, je stapt er letterlijk even uit. Dit zorgt voor rust en ook kun je praten met jongeren die soortgelijke “problemen” hebben, wat erg fijn is.”

Het is gezellig, even “get away” van thuis zijn!

Dus ben je zelf een jongere met meer zorgen, dan is de Jong Volwassen Groep misschien iets voor jou. Mocht je een keertje langs willen komen op een avond dan ben je van harte welkom, de groep ziet altijd uit naar nieuwe jongeren.

 

Wil je meer weten over de groep of een keer langskomen, neem dan contact met ons op.

Ook als je een jongere kent die eventueel bij de groep aan wil sluiten horen we dat graag

Servicepunt Mantelzorg, Danka Ribbink via  d.ribbink@mikado-welzijn.nl of 06-19405795
Begeleider jongerencoach Karin Groot via k.groot@santepartners.nl of 06-15142134.