JOGG 

Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst

Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst (JOGG) Westervoort zetten lokale samenwerkingen tussen partijen uit onderwijs, zorg, sport, bedrijfsleven en de wijk zich in voor een gezonder gewicht onder jongeren van 0 tot 19 jaar. Door een integrale aanpak veranderen de jongeren en hun directe omgeving als het gaat om gezonde keuzes.

 

Vanuit JOGG richten wij ons dit schooljaar op drie campagnes: Gratis Bewegen Gewoon Doen, DrinkWater, Groente…… Zet je tanden erin.
Samen werken wij preventief aan een gezondere leefstijl van onze kinderen. Samen naar de gezonde omgeving!

 

 

Zo creëren wij de mogelijkheden om gratis te sporten met de  24 uur JOGG, de speelmobiel, toernooien, diverse clinics en instuiven van de Combinatiefunctionarissen. De DrinkWater campagne introduceren wij op diverse basisscholen, wist je dat één dag water drinken op school bijna 1,2 kilo suiker inname per jaar scheelt? Allemaal toegevoegde suikers die helemaal niet nodig zijn!
JOGG Westervoort roept iedereen op (bestaande) activiteiten te koppelen aan het thema water. Stimuleer het drinken van water dus op de kinderopvang, school, op het werk, in de wijk, tijdens het sporten en/of in de school- en sportkantine. Met de DrinkWater campagne vraagt JOGG op scholen, kinderdagverblijven, aan sportverenigingen, bedrijven en andere organisaties aandacht voor water drinken. Om op die manier de inname van zoete drankjes te verminderen. Water drinken: lekker en gezond!

 

 

Wat doet JOGG in Westervoort?

 

In Westervoort stimuleren ze middels de watercampagne zoveel als mogelijk water te drinken. JOGG-Westervoort deelt bij diverse activiteiten water uit en geen frisdrank. Denk hierbij aan de schoolsporttoernooien, de kindervakantieweek en 24 uur JOGG.

Heb jij een idee voor je wijk, sportvereniging of basisschool neem dan contact op met JOGG-regisseur Tim Kappen: t.kappen@santepartners.nl 
www.joggregioarnhem.nl

Contact met Jongerencentrum Creon

 

Heb je vragen, wil je iemand spreken of ben je bijvoorbeeld benieuwd naar onze openingstijden?