Foto: vrijwilliger in actie na sluitingstijd.

VRIJWILLIGERS

‘Voor en door jongeren’ is de term dat het jongerenwerk in Westervoort typeert. Dat betekent dat jongeren activiteiten organiseren en uitvoeren, waarbij de jongerenwerkers en jongerencoaches hen ondersteunen, richtlijnen aanreiken en begeleiden dit proces. De jongerenwerkers luisteren graag naar de jongeren en hun idee over activiteiten die zij graag zouden willen neerzetten. Daarbij kan je ook in teamverband werken met andere jongeren. Dat staat alvast goed op je CV als je (later) gaat solliciteren.

 

‘Onze’ jongeren houden dus het Creon dus zelf open, ze vinden hier een soort van familiegevoel, ze nemen verantwoordelijkheid en helpen mee in het beheer en schoonmaak van het gebouw, want ja, dat hoort er ook bij.

 

 

Ben je al lang ‘thuis’ bij ons? Dan kan jij zomaar in aanmerking komen om sleutelvrijwilliger te worden, een positie waar de jongeren trots op zijn. De jongerenwerkers en -coaches zijn voor jou op de achtergrond aanwezig en je mag ook met je (dagelijkse) problemen bij hen om hulp vragen.

 

Voor jongeren die zich inzetten als vrijwilliger zijn veel mogelijkheden. Denk hierbij aan trainingen, workshops, cursussen en gratis entree bij activiteiten. Voor vrijwilligers is er specifieke aandacht voor hun talent. Vrijwilligers kunnen niet alleen hun talent ontdekken, ontwikkelen en inzetten voor andere jongeren, het jongerenwerk helpt ook bij het zoeken naar een passende opleiding of werk indien gewenst. Vrijwilligerswerk in het jongerenwerk loont.

 

Terug naar over Creon

Contact met Jongerencentrum Creon

 

Heb je vragen of wil je iemand spreken? De jongerenwerkers Ruben en Suzanne zijn mobiel te bereiken:
Ruben Swinkels op 06-8324 0542 en Suzanne Hartemink op 06-2377 5132.
Ons adres en onze openingstijden staan op de contactpagina.
Je kan ons ook volgen op Instagram, Facebook of op TikTok.