Internationale vrouwenavond en taalcafé

06 feb Internationale vrouwenavond en taalcafé

Sinds de opening in september vorig jaar weten al veel bewoners de weg te vinden naar het Praathuis 304 aan het Eilandplein in Duiven. Een actieve vrijwilligersgroep organiseert diverse activiteiten voor bewoners. Zo hebben zij ook contact gezocht met Vluchtelingenwerk Oost Nederland (VWON). In de wijk zijn ze nagenoeg buren en men vond het tijd worden om eens meer samenwerking te zoeken. Na de kennismaking ontstonden er al snel leuke plannen om samen met buurtbewoners iets te gaan organiseren.

Vrouwenavond
Op vrijdag 2 februari a.s. wordt de eerste ontmoetingsavond voor vrouwen georganiseerd. De organiserende dames hebben gekozen voor een gezellige actieve avond met zang en dans. Onder leiding van de band Crash Out gaat er samen gezongen worden en speelt de band nog een aantal akoestische liedjes. Daarna is er ruimte voor een hapje en een drankje en zal er muziek gedraaid worden uit alle windstreken. Natuurlijk kan er volop gedanst worden! Er worden verschillende internationale hapjes bereid door vrouwen uit verschillende culturen. De avond start om 19.00 uur en de entree bedraagt € 2,-.

Taalcafé
Een ander initiatief is het Taalcafé. Op maandagmiddag en maandagavond ontmoeten bewoners van verschillende culturen en afkomst elkaar en gaan ze in gesprek over diverse maatschappelijk onderwerpen. Het Praathuis 304 wordt meer en meer een huis van de wijk. Een huis waar veel mensen van verschillende leeftijden en achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten met elkaar kunnen ondernemen.
Wilt u meer weten over het Praathuis 304 en de activiteiten die er plaatsvinden? Ga eens langs voor een kopje koffie of stuur een mailtje naar de Wijkraad Zuidoost, info@duivenzuidoost.nl.