Informatieavond voor partners van mensen met NAH

informatieavond voor partners van mensen met NAH

22 sep Informatieavond voor partners van mensen met NAH

Informatieavond voor partners van mensen met NAH

Donderdag 8 oktober organiseert GGNet preventie in samenwerking met Servicepunt Mantelzorg van Mikado een informatiebijeenkomst voor partners van mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Wanneer iemand door bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte of een infarct schade aan de hersenen oploopt kan dit grote gevolgen hebben. Hij of zij wordt (deels) afhankelijk van naasten en ook kunnen er veranderingen in de persoonlijkheid optreden. Dit heeft niet alleen grote gevolgen voor de persoon in kwestie, maar ook voor zijn of haar omgeving. De partner van iemand met NAH kan namelijk geconfronteerd worden met (het regelen van) zorg voor de ander, het contact met instanties en extra taken door beperkingen van partner.

Maar dat niet alleen.

Ook kan het lastig zijn om te accepteren wat er te gebeurd is en om te gaan met de veranderingen in persoonlijkheid, gedrag en communicatie. De stress en spanning die dit met zich mee brengt kan op de lange termijn mogelijk overbelasting tot gevolg hebben.

Om dit te voorkomen organiseren we een informatiebijeenkomst specifiek voor de partner. Naast informatie over NAH en de betekenis ervan voor een partner is er vooral veel gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

De bijeenkomst wordt verzorgd door Elise Kox van GGNet . Ze is begeleidster van de cursus Omgaan met NAH voor partners.

Datum           : donderdag 8 oktober 2015

Tijd                 : 13.30 – 15.30 uur

Kosten           : geen

Plaats             : CC “t Eiland Eilandplein 302 6922 ER Duiven

Aanmelding:

U kunt zich aanmelden bij het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp/Steunpunt Mantelzorg, tel.: 0316-282032 (iedere werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur) of via MVT@mikado-welzijn.nl

Heeft u interesse in deze bijeenkomst en heeft u problemen met oppas of vervoer, neem dan op tijd contact op met het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Samen met u zoeken zij naar een oplossing.