Hulp voor alle inwoners in Duiven en Westervoort onder één dak!

23 apr Hulp voor alle inwoners in Duiven en Westervoort onder één dak!

Nederland verkeert in een lastige situatie nu we keihard getroffen zijn door het coronavirus. Extra zuur zijn de afgekondigde maatregelen die gelden voor de kwetsbare en oudere mensen. Zij zijn momenteel in groten getale aangewezen op zichzelf en raken geïsoleerd door het uitblijven van bezoek van familie en vrienden en het lamleggen van hun sociale activiteiten. Een groot deel van deze mensen slijt hun tijd momenteel noodgedwongen in volledige quarantaine. Ze voelen zich eenzaam en maken zich zorgen om de boodschappen of een fatsoenlijke maaltijd.

Gelukkig zien we dat er massaal hulp wordt aangeboden door mensen die deze kwetsbaren uit de brand willen helpen. Ruggensteuntjes worden spontaan aangeboden: van de hond uitlaten, een praatje maken en een boodschapje doen tot medicijnen ophalen of een maaltijd voor een ander koken. En dat zijn kleine gebaren die momenteel een groot verschil maken voor onze medemensen.

Momenteel wordt het aanbieden van ondersteuning via Facebook groepen, Whatsapp groepen en diverse websites verspreid. We zien ook dat er hartverwarmende, persoonlijke initiatieven ontstaan. U denkt misschien: dat is prachtig. Maar voor zorgprofessionals is dit een groot probleem.

Wat is het grote probleem?

Wij krijgen dagelijks vele hulpvragen van inwoners uit de gemeenten Duiven en Westervoort. Prangende vragen van mensen, en dan vooral zieken en ouderen, die dringend hulp zoeken voor een scala aan problemen waar ze door het coronavirus mee te maken hebben gekregen. Mensen die zich ernstig zorgen maken, eenzaam zijn of met de handen in het haar zitten. Wij kunnen deze mensen praktisch allemaal helpen, maar hebben handen te kort. Het kost enorm veel tijd en inspanning om alle groepjes te bezoeken en daar mensen te zoeken die zich aangeboden hebben voor hulp. Ook de communicatie met deze mensen verloopt stroef. Hierdoor wordt de hulp ernstig vertraagd.

Dringend verzoek: help ons mee!
Alle hulpvragen en aangeboden hulp op één plek voor iedereen

De website van de vrijwilligerscentrale is bekend bij iedereen die al vrijwilligerswerk doet in de gemeenten Duiven en Westervoort. Vanaf nu kunt u hier niet alleen het aanbod aan vrijwilligersactiviteiten vinden, maar ook hulpvragen van onze plaatsgenoten. U vindt deze onder de button ‘WeHelpen’. Hier kunt u vraag en aanbod plaatsen. Voor ons is dit momenteel de meest praktische plek om snel mensen te vinden. Maar natuurlijk kunt u zelf ook reageren op een oproep. Het is fijn om te zien hoe wij allemaal onze krachten bundelen. Maar het is geweldig als we dit allemaal op dezelfde plek doen!

Hoe werkt het?

Ga naar de website van de vrijwilligerscentrale: www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/duivenwestervoort en klik op de knop ‘Ga direct door naar WeHelpen’. U komt nu op de pagina waar u een eenvoudige uitleg krijgt over hoe wij elkaar in Duiven, Westervoort en omgeving kunnen vinden voor hulp en ondersteuning.
De landelijke website WeHelpen.nl heeft ook een app: Whapp. Via uw smartphone is het nog makkelijke om in contact met elkaar te komen. In Whapp krijgt u automatisch de vragen van mensen uit de directe omgeving te zien.

Hulp nodig?

 

Bent u niet handig met uw pc of smartphone en wilt u hulp bij het plaatsen van een hulpvraag of het aanbieden van een ruggensteuntje? Geen probleem. Neem dan contact op met Bart Hoesté via 06-107 22 666 (of b.hoeste@mikado-welzijn.nl). Hij is speciaal voor u 7 dagen per week bereikbaar in de ochtend en middag.