Hier kunt u terecht voor gratis menstruatieproducten

21 feb Hier kunt u terecht voor gratis menstruatieproducten

We weten allemaal dat het dure tijden zijn en dat we slim met ons geld om moeten gaan.  We horen steeds vaker dat er geen geld is voor menstruatieproducten zoals maandverbandjes, tampons en andere hygiëneproducten. Via het Armoedefonds kunnen wij sinds een aantal maanden gratis diverse producten ter beschikking stellen. We proberen een gevarieerd aanbod beschikbaar te hebben, zodat vrouwen zelf de keus hebben wat voor producten ze fijn vinden en bij zich vinden passen.

Op onze locaties de Nieuwhof (Rivierweg 1 Westervoort) en Huis van Droo (Fuutstraat 50 Duiven) staan er kasten, herkenbaar door de flyer van de MUP (Menstruatie Uitgifte Punt). Vrouwen kunnen zelf de producten uit deze kasten pakken die ze nodig hebben. We vragen wel of je alleen wilt pakken wat je nodig hebt, zodat er voor andere voldoende overblijft. Daarnaast zijn er bij Cadans Dagbeleving en Jongerencentrum Creon kleine voorraden aanwezig. Ook daar kunnen bezoekers gebruik maken van de producten.

Naast menstruatieproducten liggen er regelmatig ook andere producten in de kasten. U kunt hierbij denken aan schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten, Covid zelftesten en mondkapjes. We zijn hierin afhankelijk van welke spullen er binnen komen. Mocht het niet in de kast zitten dan kunt u uiteraard even navragen aan de balie of er nog producten op voorraad zijn.

Mocht u nog dichte verpakkingen hebben die u zelf niet meer gebruikt, dan stellen wij het zeer op prijs als u deze producten wilt doneren. U kunt deze spullen afgeven aan de balies bij de Nieuwhof of  Huis van Droo of zelf in de kasten leggen.

Voor meer informatie over de MUP in Duiven en Westervoort kunt u een mail sturen naar l.jansen@mikado-welzijn.nl of bellen naar 06-44458152. Voor meer informatie over dit landelijke project kunt u kijken op www.armoedefonds.nl.