Het kan nog steeds: gezelligheid in coronatijd

14 dec Het kan nog steeds: gezelligheid in coronatijd

Het was even schrikken voor de dames van de brei- en knutselclub toen ze hoorden dat het Huis van Droo opnieuw de deuren moest sluiten in verband met nieuwe coronamaatregelen. Twee keer in de week was de breiclub dé plek voor gezelligheid en een praatje terwijl de breinaalden tikten. Wat nu?
Tijdens de eerste lockdown realiseerden de deelneemsters zich dat ze geen telefoonnummer van elkaar hadden. Zodra het breien weer kon worden opgepakt, was telefoonnummers uitwisselen toen het eerste wat ze deden. En dat kwam nu goed van pas.
“We gaan zelf wel iets met elkaar regelen” dachten Ria, Riet en Mien. Ze pakten de telefoon en spraken samen af. Vanaf dat moment komen ze regelmatig bij elkaar om te breien en te kletsen waarbij veel wordt gelachen. Er staat altijd iets lekkers op tafel. Natuurlijk houden ze zich aan de coronamaatregelen, maar de 1,5 meter afstand regel is absoluut niet genoeg om ze te scheiden.
Natuurlijk kijken ze ernaar uit om alle dames weer in het Huis van Droo te ontmoeten. Maar op eigen initiatief kan er meer dan je denkt, dat hebben deze 3 dames maar weer eens bewezen.