Handen uit de mouwen in de Nieuwhof

17 mrt Handen uit de mouwen in de Nieuwhof

Na een lange periode van eindeloze aanpassingen door de coronamaatregelen, gaan de klusgroep en de creatieve club weer aan de slag. Vanaf begin maart gaan deze gezellige activiteiten in de Nieuwhof in Westervoort weer volledig draaien. We beginnen zoals altijd samen met een kopje koffie of thee en gaan daarna naar de werkruimtes.

Er zijn twee groepen: de klusgroep en de creatieve groep die wekelijks op maandag en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur bij elkaar komen. In beide gevallen ligt de nadruk op het maken van sociale contacten en het opdoen en delen van ervaringen. Deelname is gratis.

De klusgroep
De klusgroep houdt zich vooral bezig met houtbewerking.Naast timmeren en zagen wordt er ook geverfd en behangen. Van hout worden bijvoorbeeld vogelhuisjes en insectenhotels gemaakt waar we inwoners blij mee kunnen maken. Zijn er nieuwe ideeën van deelnemers, dan is daar alle ruimte voor.

De creatieve club
Deze groep bestaat uit een gemotiveerde groep voornamelijk vrouwen die bijvoorbeeld mooie sjaals, mutsen en kleden breien.  De combinatie van passie voor handwerk, gezellige ontmoetingen en praten met anderen, vermindert de eenzaamheid van deze deelnemers. De groep is heel divers en bestaat uit jong en oud en ook anderstaligen die op deze manier hun Nederlands willen verbeteren. De deelnemers ondersteunen elkaar op vele vlakken.

Gezocht: wol, hout én een begeleider
Voor deze twee groepen zijn we op zoek naar wol en dikke naalden en ook hout. Heeft u dit thuis ongebruikt liggen, dan kunt u ons daar erg blij mee maken.
We zijn ook naarstig op zoek naar een vrijwillige begeleider die deze groepen wil ondersteunen.

Bent u of kent u iemand die graag wil deelnemen of bent u geïnteresseerd als begeleider, dan kunt contact op nemen met j.hasan@santepartners.nl.