Groenteplein/wintertuin

10 sep Groenteplein/wintertuin

In de afgelopen jaren heeft het Groenteplein in de winter vooral veel activiteiten binnen gepland.
We hebben insectenhotels, vogelhuisjes en vogelverschrikkers ontworpen en gemaakt die we in de lente verkochten of in onze eigen groentetuin hebben opgehangen.

Dit jaar starten we naast de binnen activiteiten en de groentetaalgroep met een nieuw project: “de wintertuin”’.  Ook in de winter is het mogelijk met een paar simpele aanpassingen een divers assortiment aan wintergroenten te verbouwen.  U kunt hierbij natuurlijk denken aan de klassieke boerenkool of spruitjes. Maar daarnaast zijn er verschillende bonen- en bietsoorten die prima verbouwd kunnen worden in de winter. Omdat we duurzaamheid willen omarmen, maken we gebruik van gerecycled materialen waarmee we onze eigen mini kassen gaan bouwen op het terrein.
Deze herfst zullen we de eerste gewassen gaan inzaaien en de kassen opbouwen.

We hebben gemerkt dat er juist in de winter ook behoefte is aan buitenactiviteiten.
Met het creëren van het aanbod in de wintertuin en de binnen werkzaamheden zetten we een divers aanbod neer. Mocht u interesse hebben in ons winterprogramma, dan kunt u contact opnemen met Leonieke Jansen via l.jansen@mikado-welzijn.nl of Jawad Hasan via J.Hasan@mikado-welzijn.nl.