Het Groenteplein, daar moet je zijn!

Groenteplein1

04 aug Het Groenteplein, daar moet je zijn!

Wellicht heeft u de afgelopen weken er al iets over gehoord/gelezen… Het schoolplein van voormalig bs de Flierefluiter wordt omgetoverd tot een Groenteplein!  Met dit idee zijn de wijkraad Broeklanden, Mikado, Siza en de gemeente Westervoort aan de slagGroenteplein2 gegaan.

Samen met betrokken wijkbewoners, organisaties en bedrijven gaan we hiermee aan de slag. Het wordt een plein waar allerlei activiteiten gedaan kunnen worden. Een uitgangspunt is dat het groenteplein een plek is voor iedereen. Een plek waar samengewerkt wordt en een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar men komt om te tuinieren en van elkaar te leren. Toegankelijk voor iedereen, peuters die leren waar de appels groeien, leerlingen die hun maatschappelijk stage hier kunnen doen, gepensioneerden die heerlijk in de tuin willen werken, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, voor inwoners met een beperking, voor organisaties in de breedste zin… Voor iedereen die een steentje bij wil dragen aan het groenteplein!

Op 18 juli is de eerste kennismakingsavond geweest voor belangstellenden. Wat een grote opkomst! Met 22 inwoners zijn we aan de slag gegaan en hebben we de eerste ideeën op papier gezet. Onderwerpen die veel genoemd zijn: educatief, toegankelijk voor rolstoelers en ontmoeten.

Op donderdag 25 augustus is de volgende bijeenkomst. Het idee is dat we dan de tuin gaan tekenen. Waar komen de groenten? Waar het terras? Waar moet de waterpomp komen te staan? Lijkt het u leuk om aan te schuiven? U bent van harte welkom om 19.30 uur in Wijkcentrum de Bult, Koeweide 116 in Westervoort. Voor meer informatie kunt u mailen naar groentepleinwestervoort@gmail.com.