Game Netwerk Liemers

06 apr Game Netwerk Liemers

Samen (online) gamen voor volwassenen
Game Netwerk Liemers

 

Game Netwerk Liemers is een nieuw lokaal initiatief ‘door volwassenen, voor volwassenen’. Dit initiatief is bedoeld voor alle volwassenen in de Liemers die graag gamen en dit graag met anderen doen. Hierdoor zijn er momenteel twee online communities: voor jongeren van 12-17 jaar (Game Netwerk Duiven) en voor 18+ (Game Netwerk Liemers). In tijden van corona een geweldig platform om zowel passie en plezier (het gamen) te koppelen aan nieuwe, leuke contacten.

“Voor het initiatief gebruiken de volwassenen een gratis chat en praatprogramma genaamd Discord” vertelt Bart (Sociaal werker, Mikado). “Veel gamers zijn er bekend mee. Het is zowel een makkelijk platform om met anderen in contact te komen als dat je ook snel kan zien welke mensen dezelfde interesses hebben. Dat maakt dit zo’n mooi project. Daarnaast is het coronaproof:  het initiatief kan gewoon doorgaan. Zeker in tijden waar mensen het moeilijk hebben vanwege beperkte sociale contacten, kan dit uitkomst bieden.”

Alleen online?

“Als straks het hele corona gedoe voorbij is, dan ontstaan er natuurlijk andere mogelijkheden. Denk aan lan party’s, bowlen of andere uitgaansactiviteiten. Gezelligheid en leuke, nieuwe contacten opdoen is voor veel mensen het belangrijkste. Het gamen is vaak maar een middel. Bij jongeren zie je nog wel eens overmatig game gedrag terug. Mensen vergeten dan vaak de achterliggende behoeftes en de ‘onmogelijkheden’ die mensen tot die behoeftes ervaren. Die behoefte aan sociaal contact kunnen we hiermee bieden.
Wat ik zelf zo bijzonder vind aan gamecommunities is dat iedereen welkom is. Welke achtergrond je ook hebt, leeftijd, seksualiteit of etiketje, het weerhoudt gamers niet om met elkaar plezier te hebben. Een natuurlijke vorm van inclusie.”

Meer info?

Neem dan contact op via b.hoeste@mikado-welzijn.nl of app naar 06-10722666.

Direct lid worden van de Discord omgeving? https://discord.gg/b26V8hn