Extra hulp bij overbrugging wachtlijst GGZ

18 feb Extra hulp bij overbrugging wachtlijst GGZ

Bent u bij uw huisarts geweest omdat u te kampen heeft met psychische klachten? Of staat u op de wachtlijst bij de GGZ? Met ondersteuning van Mikado/Santé Partners Maatschappelijk Werk in samenwerking met de herstel community Connection kunnen wij u helpen deze periode te overbruggen.

Erkenning en herkenning krijgen kan in de eerste periode nadat u bij de huisarts bent geweest van essentieel belang zijn voor uw welzijn. 

Wanneer u dan op de wachtlijst komt te staan of er een tijdelijke aanmeldstop is waardoor u mogelijk nog langere tijd moet wachten, kan het fijn zijn om dit gat te overbruggen. 
Via onze werkgroep “terugdringen van de wachtlijsten GGZ” kunt u bij ons terecht voor ondersteuningsgesprekken, praktische ondersteuning bij formulieren en/of deelname aan activiteiten.  Zo kunt u alvast werken aan uw herstel. 

De werkgroep bestaat uit collega’s die de handen ineen hebben geslagen in opdracht van de gemeente Duiven en Westervoort.  De POH GGZ van de huisarts, GGNet Zevenaar, Santé Maatschappelijk werk, kwartiermaker van Mikado/Santé, De WMO, het RIBW en een verbinder vanuit het basisnetwerk helpen u tijdens de overbruggingsperiode. 

Daarnaast zijn wij met burgers in gesprek gegaan om te inventariseren waar de behoefte ligt en waar men tegen aan loopt als je op de wachtlijst staat en kampt met bijvoorbeeld depressie, angst en paniek of burn-out.

Aan deze gesprekken met het Santé Maatschappelijk werk en de activiteiten van Mikado/Santé zijn geen kosten verbonden.  De hulp wordt aangeboden aan alle inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort.  Santé Maatschappelijk werk kan naast de individuele gesprekken samen met u bekijken welke activiteiten of praatgroepen zoals de herstel community Connection voor u ondersteunend kunnen zijn. Vind u het nog spannend ? Wij kunnen ook bij u thuis komen indien gewenst.

U kunt contact opnemen met Mikado/Santé Partners Maatschappelijk Werk. Anita Ketelaar staat u graag te woord via 06-10884851. Mailen kan ook: a.ketelaar@santepartners.nl.