Eerste hulp bieden bij “verwarde” mensen

23 mei Eerste hulp bieden bij “verwarde” mensen

Wat doe je als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt? Tijdens de cursus Mental Health First Aid leer je hoe je met dit soort situaties om moet gaan.

 

De cursus Mental Health First Aid (MHFA) vergroot je kennis over psychische aandoeningen en leer je situaties beter in te schatten. Je ontwikkelt vaardigheden om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren. Je leert o.a. eerste hulp te bieden en hoe je in crisissituaties kunt handelen.

Daarnaast ontvang je informatie over veel voorkomende psychische aandoeningen zoals depressies, angst, middelengebruik en psychoses.

 

In 2019 wordt deze cursus georganiseerd door Twomorrow, Mikado, Gemeente Duiven en Indigo in Duiven. De cursus gaat van start op woensdag 12 juni 2019 van 09.30-12.30 uur.

 

De cursus is bedoeld voor inwoners, vrijwilligers en werkenden zónder of met weinig kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) uit de gemeenten Duiven en Westervoort en wordt gefinancierd vanuit subsidie van ZonMW.

 

Quote van een deelnemer: “Door de cursus heb ik meer inzicht en begrip voor de psychische klachten van mensen en hoe te kunnen handelen om ze te helpen. Deze cursus is een echte aanrader”.

 

Een certificaat, met een geldigheidsduur van 3 jaar, wordt verstrekt na deelname aan de 4 trainingsbijeenkomsten en het maken van een toets.

  • De cursus wordt gegeven door MHFA-gecertificeerde trainers
  • Deelnemers per groep: maximaal 15 personen
  • Duur: 4 bijeenkomsten van 3 uur, verspreid over 4 à 5 weken.

 

Deelnemen?
Bij interesse in deelname graag contact opnemen met Lucia Dijkstra van Stichting Mikado via

tel. 06-23589003 of e-mail: l.dijkstra@mikado-welzijn.nl