Combinatie welzijn en sport

18 feb Combinatie welzijn en sport

Goed in je vel zitten, hoe bereik je dat eigenlijk? We weten allemaal dat bewegen gezond is, maar wat als je niet naar de sportschool wilt. Of wat nou als je lichamelijke klachten hebt, maar wel op een gezellige manier in beweging wilt komen of blijven. Santé Partners biedt met diverse partners zoals Interstap steeds meer activiteiten aan waarin er een combinatie wordt gemaakt van welzijn (goed in je vel zitten) en bewegen.

Bij deze activiteiten werkt het beweegteam samen met de sociaal werkers van Santé.

De activiteiten zijn laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk en heel geschikt voor ieder niveau. Deelnemers bewegen allemaal naar kunnen en geven hierin zelf hun grenzen aan of zoeken ze samen op. Na het bewegen drinken we altijd gezellig een kop koffie of thee met elkaar.

Een aantal voorbeelden van activiteiten die we aanbieden zijn:

Meer bewegen voor ouderen (MBVO)

Elke woensdag van 15.30-16.30 uur vindt deze activiteit in de Nieuwhof in Westervoort plaats. Er worden verschillende beweegactiviteiten aangeboden in combinatie met sport en spel. Ook erg geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een rollator.

Beweeguurtje

Op maandag van 12.00-13.00 uur in Westervoort en woensdag van 15.00-16.00 uur in Duiven zijn er beweeguurtjes. Er worden allerlei beweegactiviteiten gedaan in een gymzaal. Iedereen beweegt naar eigen kunnen. Het is met name geschikt voor deelnemers die niet willen of kunnen deelnemen aan openbare sportvoorzieningen.

Fietslessen

Wat nu als je als kind niet hebt leren fietsen? Welke onderdelen heeft een fiets en welke verkeersregels gelden er voor fietsers? Al deze onderdelen komen aan bod tijdens de fietslessen in de Nieuwhof. Deelnemers starten veilig in de gymzaal waar ze hun balans en motoriek leren beheersen. Pas als ze zich comfortabel genoeg voelen, gaan we naar buiten en oefenen we actief in het verkeer.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een van deze activiteiten dan kunt u contact opnemen met

Tim Kappen via t.kappen@santepartners.nl.