Coaching voor jongeren in Duiven!

07 apr Coaching voor jongeren in Duiven!

Sinds 1 november van vorig jaar kunnen jongeren in de leeftijdscategorie 11 tot 27 jaar, uit de gemeente Duiven, terecht bij de jongerencoaches Garbrich Wullink en Jeroen Ruijters van Mikado/Santé Partners.

“Ik denk dat steeds meer jongeren vastlopen. Vooral de coronaperiode heeft veel impact gehad. De baantjes liggen niet voor het oprapen, afspreken met vrienden is moeilijker geworden, zodat de jongeren zich wellicht eenzaam gaan voelen omdat ze persoonlijk contact missen. Daarnaast moeten jongeren tegenwoordig veel ballen in de lucht houden. Wanneer jongeren behoefte hebben aan iemand die met ze meeloopt, twijfel dan niet, maar neem contact met ons op!”

Wat doen jongerencoaches?

Jongerencoaches bieden vooral een luisterend oor of stimuleren de jongere om stappen te ondernemen. Ze helpen door middel van praten om de gedachten op een rijtje te krijgen, zo helpen ze jongeren zichzelf te begrijpen. Een jongerencoach kan bovendien helpen bij het krijgen van ritme en structuur in het leven, door afspraken te maken en die ook te controleren, deadlines te stellen en vooral te stimuleren.

Een jongerencoach biedt hulp aan voor uiteenlopende problemen. Het gaat om een steuntje in de rug bij het dagelijkse leven. Hulpvragen van jongeren kunnen liggen op het gebied van regelmaat in het leven, planning van schoolwerk, het maken van keuzes, het vinden van geschikt werk of het sociale leven. Een jongerencoach kan jongeren helpen het leven weer op de rails te zetten, sociale contacten op te bouwen in een veilige omgeving, werk te vinden dat bij ze past en de schoolprestaties te verbeteren.

Zelf aanmelden mag!
Jongeren mogen zich rechtstreeks aanmelden via Jongerencoaches: Garbrich Wullink: 06-23243217, g.wullink@santepartners.nl en Jeroen Ruijters: 06-13376863, j.ruijters@santepartners.nl